Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comnicat de presă - Nu vă jucaţi cu focul! 18 martie 2015

ro

18 Mar, 2015 14:20 1384 Marime text
Marţi, 17 martie a.c., în jurul orei 19:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost sesizat prin sistemul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la acoperişul unei locuinţe, în localitatea Aliman.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate trei echipaje, dintre care două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Cernavodă. La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul se manifesta violent la acoperişul locuinţei şi la o construcţie anexă.

Pentru stingerea tuturor focarelor, pompierii militari au acţionat timp de aproximativ o două ore, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga locuinţă. Unul dintre proprietari a suferit atac de panică, paramedicii intervenind pentru acordarea primului ajutor medical.

Cercetările efectuate la faţa locului au relevat drept cauză probabilă a evenimentului, un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, I.S.U. Constanţa recomandă cetăţenilor respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor:

- coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic, de persoane specializate şi autorizate;
- uşiţele prin care se curăţă de funingine coşurile şi sobele trebuie închise ermetic după terminarea operaţiunii de curăţare, orice defecţiune putând conduce la pătrunderea scânteilor sau particulelor aprinse în spaţiile din jur;
- coşurile de fum din cărămidă tencuită vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor, prin îngroşarea zidăriei coşurilor, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se va introduce un strat termoizolant;
- se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lânga pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;
- în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu tăviţă metalică;
- cenuşa se va evacua periodic într-un loc amenajat în acest scop, după ce se vor stinge resturile de jar.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii