Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare privind gestionarea situatiilor de urgenta din judetul Constanta

ro

19 Jan, 2010 14:15 833 Marime text

Nr. 02/ 19 ianuarie 2010

Informare privind gestionarea situaţiilor de urgenţă din judeţul Constanţa
Situaţia generală la ora 06.30

 Se continuă acţiunile de deszăpezire pentru deblocarea drumurilor naţionale şi judetene blocate datorită căderilor masive de zăpadă. Instituţiile judeţene din cadrul Grupului de Suport Tehnic, sprijină autorităţile locale în gestionarea acestei situaţii de urgenţă provocată de codul galben pentru ninsoare pentru refacerea utilităţilor şi intrarea în condiţii de normalitate. La ora 06:30, potrivit instituţiilor cu funcţie de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în judeţ situaţia era următoarea:

DRUMURILE NAŢIONALE
Se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri blocate.

DRUMURILE JUDEŢENE
Drumuri judeţene blocate:
- Peştera – Medgidia;
- Ciocărlia – Lanurile;
- Adamclisi – Zorile;
- Ciocărlia – Valea Dacilor;
- Deleni – Petroşani;
- Deliu – Şipote;
- Peştera – Pietreni;
- DJ 228 – zona Nazarcea – drum blocat

ENEL DOBROGEA, RAJA CONSTANŢA, CFR şi DADL au anunţat la ora 06.00 că nu înregistraseră avarii.

AUTORITATEA NAVALĂ CONSTANŢA - CĂPITĂNIA ZONALĂ
Ieri, la ora 16:00, au fost suspendate manevrele în Portul Constanţa Nord, Midia, Constanţa Sud - Agigea, vănt N-E, forţa 7-8, în rafale.

ISU „DOBROGEA”
 Efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au intervenit la două evenimente datorate codului galben, astfel:
- 19.01.2010, ora 01:16, Staţia Tuzla cu o autospecială şi 5 subofiţeri a fost solicitată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi a intervenit pentru a transporta, cu targa, un pacient supraponderal. Ambulanţa a rămas înzăpezită în apropirea Spitalului de Ortopedie din Eforie Sud, iar persoana aflată în ambulanţă trebuia să transportată pănă la unitatea sanitară.
- 19.01.2010, ora 01:17, Detaşamentul Medgidia cu un camion de intervenţie şi 10 subofiţeri a intervenit pe DN 22 C, pe raza comunei Mircea Vodă, unde un autotren aparţinănd SC DOBROGEA SA a derapat, a ieşit de pe carosabil, a lovit un pom de pe marginea drumului şi s-a răsturnat. În urma accidentului, mărfurile alimentare din autotren s-au împrăştiat pe carosabil blocănd circulaţia. Echipajul de intervenţie al Detasamentului Medgidia a degajat carosabilul prin îndepartarea mărfurilor alimentare, deblocănd astfel circulaţia pe drumul naţional. Intervenţia s-a terminat in jurul orei 03:40.


În ultimele 24 ore, prin Dispeceratul ISU „Dobrogea”, au fost gestionate un număr de 91 de apeluri ale cetăţenilor pe linia 112.

SITUAŢIA HIDROMETEOROLOGICĂ
In urma atenţionărilor hidrologice privind creşterea debitului Dunării peste cotele normale, pănă în acest moment nu sunt probleme.

Purtător de cuvănt al ISU „Dobrogea” 
Paula Anghel   

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii