Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU „Dobrogea" a obţinut două premii la Concursurile serviciilor profesioniste pentru situații de urgență

ro

06 Aug, 2012 22:48 1144 Marime text

Lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea" al judeţului Constanţa a participat şi căştigat două premii la Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, competiţie ce s-a desfăşurat în judeţul Călăraşi, în perioada 01- 03 august 2011.

La această etapă a concursurilor au participat loturile a patru inspectorate: Constanţa, Călăraşi, Tulcea şi Ialomiţa. Sportivii au avut de susţinut patru probe:

- Scara de fereastră;

- Pista cu obstacole pe 100 metri;

- Ştafeta 4 x 100 metri;

- Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

La finalul competiţiei, lotul constănţean s-a clasat pe locul al III-lea la proba Ştafeta 4x100 metri (cu un timp de 69,57 secunde - la diferenţă de 0,52 secunde de locul secund) şi locul al II-lea la proba Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, obţinând un timp de 37,19 secunde. Totodată, trofeul de fair-play a fost atribuit tot pompierilor constănţeni.

„Anul acesta timpii obţinuţi sunt mai buni decât cei din anii anteriori, lucru valabil şi pentru celelalte loturi concurente. În cele trei zile de concurs desfăşurate în spiritul seriozităţii şi fair-play-ului, toţi pompierii au demonstrat măiestrie, viteză, pricepere şi, cel mai important, că sunt profesionişti", a apreciat conducătorul lotului constănţean, colonel Viorel Costache.

Lotul ISU „Dobrogea" este format din 12 membri: un conducător de lot - col. Viorel Costache, un antrenor - maior Dan Constantinescu şi 10 concurenţi: Ion Chiriac, Dumitru Andrei, Daniel Geacă şi Daniel Şendroiu de la Detaşamentul Constanţa-Palas, Udilă Budeanu şi Gabriel Tulea de la Staţia Mangalia, Alexandru Abraşu de la Detaşamentul Constanţa-Oraş, Marian Vasilescu de la Detaşamentul de Pompieri Port, Dragoş Corcodel de la Detaşamentul de Pompieri Medgidia şi Dumitru Ţuţuianu de la Garda de intrevenţie Chirnogeni.

În zilele următoare, după încheierea competiţiilor din toate zonele, se va stabili care sunt cele 12 judeţe care au obţinut cei mai buni timpi în concurs şi vor participa la faza naţională, etapă ce va fi organizată anul acesta de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei" al judeţului Călăraşi.

Purtător de cuvânt,

Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii