Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile popierilor militari in statiunile de pe litoral in perioada 20.07.2010/ora 8 00 – 21.07.2010/ora 8

ro

21 Jul, 2010 19:45 750 Marime text

Nr. 36/ 21 iulie 2010

Misiunile popierilor militari în staţiunile de pe litoral în perioada 20.07.2010/ora 8:00 – 21.07.2010/ora 8:00

În ultimele 24 ore, prin Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost gestionate 84 apeluri de urgenţă. Dintre acestea, efectivele ISU au intervenit la două misiuni de stingere incendii, două misiuni pentru asistenţă a unor persoane care ameninţau cu suicidul şi 30 de misiuni de acordare a primului ajutor medical de urgenţă şi transportul pacienţilor la spital.
În acest interval, paramedicii SMURD au primit trei solicitări de la turiştii aflaţi pe litoral. Astfel s-a intervenit în Costineşti unde Valentin D., în vârstă de 20 ani, a suferit un traumatism prin cădere de la acelaşi nivel, în Eforie Nord unde Florian T., în vârstă de 35 ani a suferit multiple traumatisme în urma unei agresiuni şi pe drumul E 81, în zona oraşului Medgidia. Apelul a venit de la nişte turişti din Satu Mare care veneau pe litoral. Echipajul SMURD l-a găsit pe Făt Frumos L., în vârstă de 43 ani, cu insuficienţă respiratorie şi hipotermie, iar după ce i s-a acordat primul ajutor medical bărbatul a fost transportat la spital.
Tot în curul zilei de ieri, turiştii aflaţi în staţiunea Mamaia, au apelat numărul unic de apel de urgenţă 112 şi au anunţat producerea unui incendiu în zona Mioriţa, pe un teren viran. Pompierii din cadrul Detaşamentului Constanţa Oraş au intervenit imediat pentru localizarea şi stingerea acestuia şi totodată pentru a evita extinderea la obiectivele economice din apropiere. Au ars circa 250 kg rumeguş şi deşeuri lemnoase, iar pompierii au stabilit că, cel mai probabil, incendiul a fost produs de o ţigare aruncată la întâmplare sau de la jarul folosit la grătar şi abandonat înainte de a fi stins cu apă.

Pentru a avea un concediu plăcut pe litoral şi a nu vă transforma distracţia în evenimente nedorite, specialiştii ISU „Dobrogea” vă recomandă:
Ø pregătiţi focul pentru grătar doar în locuri special amenajate, cât mai departe de vegetaţie şi respectând regulile de prevenire a incendiilor;
Ø nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat, deoarece chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre unităţile de cazare şi alimentaţie publică din vecinătăţi;
Ø stingeţi cu apă sau pământ focul/cărbunii încinşi;
Ø nu aruncați resturile țigărilor în aer liber înainte de a vă asigura că jarul este stins.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii