Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Performanţe la Campionatele Mondiale ale Pompierilor!

ro

06 Sep, 2011 17:04 1255 Marime text
medaliati_la_1500m.jpgUn pompier constănţean a câştigat titlul de vicecampion mondial la proba de atletism - 1500m. Este vorba despre plt.adj. Gheorghe Romaşcanu care a reprezentat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa şi Asociaţia Sportivă „Dinamo-Pompierul" Constanţa la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 25 august - 05 septembrie 2011, la New York.

La Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor au participat aproximativ 17.000 de sportivi, pompieri şi poliţişti, de pe toate continentele, care s-au întrecut la toate disciplinele (atletism, înot, lupte, tenis, canotaj etc.).

Reprezentantul ISU „Dobrogea", plt.adj. Gheorghe Romaşcanu, a participat la două probe de atletism: proba de 1.500 m şi respectiv cea de 3.000 m cu obstacole, rezultatele obţinute la ambele probe fiind excelente având în vedere că este vorba de o competiţie mondială.

gheorghe_romascanu_medaliat.jpgAstfel, la proba 3.000 m cu obstacole, plt.adj. Gheorghe Romaşcanu s-a clasat pe locul IV, iar la proba de 1.500 m pompierul constănţean a câştigat titlul de vicecampion mondial. La această ultimă probă, clasamentul a fost următorul:

Locul I - RAI TEK KUMUR, Singapore;

Locul al II-lea: GHEORGHE ROMAŞCANU, România;

Locul al III -lea: LESNICKI MARCK, Polonia.

La cei 44 de ani, pompierul constănţean este sportiv de performanţă având un palmares impresionant atât la nivel naţional cât şi internaţional. „Este cea mai mare performanţă pe care am obţinut-o în cei 26 de ani de atletism. Am început când aveam 18 ani, la Clubul Sportiv Farul Constanţa, avându-l ca antrenor pe dl. Dumitru Mihăilescu şi voi continua să practic acest sport atât cât mă va ajuta organismul", a declarat plt.adj. Gheorghe Romaşcanu la întorcerea în ţară.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii