Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pompierii militari alaturi de copiii institutionalizati” - 17.04.2009

ro

17 Apr, 2009 16:38 747 Marime text

Nr. 23/ 17 aprilie 2009

„Pompierii militari alături de copiii institutionalizati”

Campania „DĂ O SPERANŢĂ” inițiată de Consiliul Județean Constanța împreună cu Televiziunea Neptun, Direcţia Judeţeană de Sport şi Complexul Comercial Tom nu a trecut neobservată de pompierii militari constănțeni. Apelul umanitar lansat ne-a determinat să ne uităm în jur la cei care au probleme și să le aducem un zâmbet de bucurie.
Toți ştim că sunt foarte mulți copii care suferă de boli cumplite ce le macină trupul, însă nu trebuie să-i uităm și pe cei care au sufletul chinuit pentru că părinții, ori bunicii, i-au abandonat. Aceștia din urmă trec prin momente foarte grele, mai ales în zilele de sărbătoare, când orice copil primește în dar o jucărie, o hăinuță sau pachete cu dulciuri. Pentru ei sărbătorile aduc doar speranța că personalul centrului care îi găzduiește vor veni cu buzunarele pline cu bomboane sau că oamenii cu suflet bun se vor gândi la ei şi le vor aduce cadouri.
 Cadrele militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” doresc să ofere un cadou de neuitat pentru câțiva dintre copiii din centrele de plasament constănțene: minivacanța de Paște în subunitățile inspectoratului. În acest sens, am făcut demersurile necesare către Consiliul Judeţean Constanţa şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, încât 16 băieţi instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, să poată petrece Sfintele Sărbători de Paşte alături de pompieri. Mai exact, începând de sâmbătă, 18 aprilie 2009 și până marți, 21 aprilie 2009, ei vor sta în şapte dintre cele zece subunităţi ale ISU „Dobrogea” şi vor fi implicaţi în absolut toate activităţile desfăşurate de militari, cu excepţia intervenţiilor.
La sfârşitul minivacanţei, pe 21 aprilie 2009, înainte de a fi duși înapoi în centrele de plasament, la sediul ISU „Dobrogea” va avea loc o festivitate în cadrul căreia inspectorul şef, col. Viorel Costache, îi va premia pe noii prieteni ai pompierilor şi le va acorda diplome de recunoaştere a calităţii de „copil responsabil cu focul”.
La această activitate ce va avea loc marţi, 21 aprilie 2009, ora 11:30, la sediul inspectoratului din strada Mircea cel Bătrân nr. 110, sunt aşteptaţi să participe toţi jurnaliştii interesaţi.  

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii