Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea situaţiilor de urgenţă de Ziua Botezului Domnului

ro

06 Jan, 2012 20:24 871 Marime text

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa vor asigura măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă la procesiunile şi ceremoniile religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă care debutează vineri, la ora 11.00, sunt aşteptaţi circa 10.000 de credincioşi. Un pluton de 18 subofiţeri, sub comanda unui ofiţer, va face parte din garda de onoare ce însoţeşte procesiunea, conform tradiţiei militare.

Un echipaj de pompieri va asigura măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Totodată, o echipă de patru scafandri şi un echipaj de paramedici SMURD vor fi prezenţi pe faleza Cazinoului şi vor interveni pentru salvarea respectiv acordarea primului ajutor medical curajoşilor care se vor întrece în a recupera crucea din apa mării.

În cursul zilei de astăzi, două autospeciale şi 10 pompieri participă la umplerea sticlelor cu apă ce urmează a fi sfinţită, iar o autocisternă va transporta apă ce urmează a fi sfinţită la Biserica de la Casa de Cultură.

Purtător de cuvânt

Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii