Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Punct mobil de informare preventivă

ro

26 Feb, 2013 19:44 1152 Marime text

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa prin Inspecţia de Prevenire, a marcat „Zilei Protecţiei Civile din România" prin organizarea unui punct mobil de informare în incinta City Park Mall Constanţa.

Această acţiune are drept scop conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune. Broşurile distribuite constănţenilor conţin informaţii şi recomandări privind comportamentul în caz de cutremur, inundaţii, la descoperirea elementelor de muniţie neexplodate şi apelarea numărului unic de urgenţă 112. În paralel, s-au făcut recomandări pentru comportamentul care ar trebui adoptat în cazul tuturor situaţiilor de urgenţă.

La finalul activităţii, doamna locotenent Alina Dimache din cadrul Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei a apreciat: „Cele mai receptive la recomandările noastre au fost persoanele de vârsta a III-a. Acestea nu doar că au ascultat sfaturile, dar chiar ne-au adresat întrebări suplimentare şi ne-au invitat să desfăşurăm astfel de acţiuni şi în unităţile de învăţământ".

Primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile în România îl constituie Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933 prin care se aproba Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial. De atunci, anual, la data de 28 februarie, se sărbătoreşte Ziua Protecţiei Civile din România.

Purtător de cuvânt,

Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii