Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli minime de urmat pe timpul caniculei

ro

11 Aug, 2010 21:30 1105 Marime text

Nr. 51/ 11 august 2010

Reguli minime de urmat pe timpul caniculei

Cadrele medicale ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Constanţa vă recomandă câteva reguli ce trebuie respectate pe timp de caniculă:

1. Nu staţi la soare între orele 11:00 - 18:00 pentru că predomină razele ultraviolete de tip B direct răspunzătoare de arsurile solare şi de declanşarea cancerului de piele.
2. Nu expuneţi copiii mai mici de un an la acţiunea directă a razelor solare pentru că există riscul afectării măduvei osoase. În acelaşi timp pielea lor este foarte sensibilă şi se poate arde foarte repede. De aceea, ei trebuie protejaţi cu umbreluţe, pălărioare, tricouri, pantalonaşi chiar şi în timpul plimbării.
3. Este foarte important să vă hidrataţi! Consumaţi cel puţin 2 litri de lichide pe zi: apă, sucuri naturale de fructe. Evitaţi băuturile alcoolice şi cu conţinut ridicat de cofeină care pot afecta termoreglarea organismului.
4. Atenţie la ce şi unde mâncaţi! Evitaţi produsele care conţin creme, frişcă, maioneză. Riscul unei toxiinfecţii alimentare este foarte mare în timpul anotimpului cald.
5. Purtaţi îmbrăcăminte adecvată din materiale naturale cum ar fi inul, bumbacul. Evitaţi materialele supraelastice.
6. Nu ieşiţi din casă între orele 11:00 - 18:00 decât dacă aveţi cu adevărat nevoie şi numai după ce vă acoperiţi capul cu o şapcă sau pălărie.


Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii