Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situatia interventiilor ISU „Dobrogea”

ro

10 Jul, 2009 22:26 1022 Marime text

Nr. 42/ 10 iulie 2009

Situaţia intervenţiilor ISU „Dobrogea”

 Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis astăzi cinci avertizări de fenomene meteorologice periculoase imediate care vizau jumătatea de sud şi sud-vest a judeţului Constanţa, în intervalul 08:55 – 11:55 şi 14:05 – 15:05. Meteorologii au anunţat averse de ploaie de 25 – 35 l/mp, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului de până la 40 – 60 km/h pentru localităţile: Constanţa, Ovidiu, Lumina, Năvodari, Tortomanu, Basarabi, Mircea Vodă, Medgidia, Cobadin, Tuzla, Independenţa, Băneasa, Rasova, Cobadin, Peştera, Ostrov, Adamclisi, Ion Corvin, Dumbrăveni, Negru Vodă, Vama Veche.
În intervalul 09:00 – 12:35, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a înregistrat 30 de apeluri de urgenţă de la cetăţeni, însă numai în şapte dintre ele a fost necesară intervenţia echipajelor inspectoratului.
Detaşamentul de Pompieri Constanţa Palas a executat două misiuni de scoaterea apei din subsolul unor imobile. La ora 09:14, Ecaterina Grigore a anunţat că sistemul de canalizare din strada  Mitropolit Doroftei, municipiul Constanţa, nu a putut prelua toată cantitatea de precipitaţii şi a refulat. O autospecială cu cinci subofiţeri au intervenit pentru scoaterea apei din subsolul casei familiei Grigore, intervenţia finalizându-se după aproximativ o oră. La ora 09:45, un alt echipaj al Detaşamentului Constanţa Palas a intervenit pe Aleea Egretei nr. 8, bloc C5, unde două locuinţe aflate la demisolul imobilului au fost inundate.
Detaşamentul de Pompieri Constanţa Port a intervenit pentru scoaterea apei din patru gospodării. Este vorba de curtea casei Darinei Tiţa din strada Mugurului nr. 1 bis, cea a lui Ion Oană din str. Theodor Speranţa, a lui Iulian Badea şi Carmen Ceapă, ambele situate în str. Lt. Ștefan Panaitescu, la nr. 15 A şi respectiv 16.
Staţia de Pompieri Tuzla a intervenit în localitatea Eforie Sud, pe str. Mircea cel Bătrân nr. 27, bloc 1B2, la solicitarea unuia dintre locatari care a anunţat că fusese inundat subsolul imobilului.
La fiecare dintre aceste solicitări s-a intervenit cu câte o autospecială şi un echipaj format din câte cinci subofiţeri ISU „Dobrogea”.
Tot astăzi, imediat după ora 12:00, Dispeceratul ISU „Dobrogea” a fost anunţat că pe str. Bucureşti nr. 8, în vecinătatea blocului L18, un pom a căzut peste două autoturisme. Subofiţerii au anunţat imediat Serviciul  Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa care a intervenit pentru ridicarea pomului şi degajarea zonei respective.     

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii