Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stop incendierii miriştilor şi vegetaţiei!

ro

21 Jun, 2012 17:53 1247 Marime text

Nr. 51/ 21 iunie 2012


Stop incendierii miriştilor şi vegetaţiei!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în data de 19.06.2012 o atenţionare de cod galben de caniculă potrivit căreia în intervalul 20-22 iunie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară în cursul după amiezelor, când se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35-37 de grade. Potrivit aceleiaşi  surse, sâmbătă, 23 iunie, canicula va persista în sudul extrem, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor.
În aceste condiţii, specialiştii  Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa le reamintesc cetăţenilor, că în perioadele de caniculă arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.
Menţionăm că la nivelul fiecărei localităţi, şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau o altă persoană desemnată în acest sens de către primar, trebuie să verifice permanent respectarea acestei măsuri.
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără respectarea legislaţiei în vigoare se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 - 2.500 lei, amendă ce poate fi aplicată şi de către primarul localităţii.

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii