Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE” - Actiune de prevenire in liceele constantene

ro

19 Nov, 2009 18:40 818 Marime text

Nr. 75/ 19 noiembrie 2009

„VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE” - Acţiune de prevenire în liceele constănţene

În ultima săptămână, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, prin Compartimentul Pregătirea Populaţiei, a desfăşurat o amplă acţiune de informare şi conştientizare în liceele constănţene, au fost vizaţi elevii care au împlinit anul acesta vârsta de 18 ani şi care, la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie, îşi vor exercita, pentru prima dată, dreptul la vot.
Astfel, cu ajutorul Inspectoratului Școlar Judeţean, în toate cele 67 de unităţi de învăţământ liceal din judeţ, au fost postate afişele tipărite în cadrul campaniei, s-au distribuit pliante informative elevilor din anii terminali şi au fost prezentat riscurile la care se expun dacă vor comite ilegalităţi în perioada electorală sau în cadrul secţiei de votare. Totodată, tinerii au fost sfătuiţi să sesiseze orice încercare de fraudare a alegerilor la numărul de urgenţă 112.
Ultimele unităţi de învăţământ în care s-a desfăşurat acţiunea de informare sunt Grupul Școlar Agricol Palas Constanţa şi Grupul Școlar CFR Constanţa. Reprezentanţii ISU „Dobrogea” au purtat discuţii atât cu liceenii din învăţământul de zi cât şi cu cei care urmează cursurile la seral.

Acţiunea „VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE!”a demarat la 23 octombrie 2009, odată cu debutul campaniei electorale şi se va finaliza în ziua turului al doilea al alegerilor, respectiv în data de 6 decembrie 2009.

Scopul campaniei este responsabilizarea cetăţenilor împotriva fraudelor electorale, principalele activităţi desfăşurate constând în distribuirea de materiale informative şi promoţionale, promovarea campaniei şi a mesajului acesteia prin intermediul partenerilor media. De asemenea, la adresa de mail votcorect@mai.gov.ro, cetăţenii pot trimite sesizări sau semnalări privind încălcarea legii electorale, dar numai în ziua alegerilor. Fiecare informaţie sau înregistrare pertinentă va fi verificată în regim de urgenţă de către structurile responsabile.

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii