Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa Internaţională „MEDIERE. EDUCAŢIE. CULTURĂ”, ediţia a II-a, 13 MARTIE 2015

ro

12 Mar, 2015 10:59 1626 Marime text
Asociaţia Centrul de Excelenţă în Mediere şi Educaţie – LUMINA, organizație nonguvernamentală ce sprijină schimbul de bune practici în domeniul medierii, educației și multiculturalismului, organizează Conferinţa internaţională „MEDIERE. EDUCAŢIE. CULTURĂ” în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Educație Fizică și Sport și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
Conferința, constituită ca o platformă de dialog,  reprezintă un bun prilej pentru crearea de rețele de colaborare internațională în vederea identificării și implementării celor mai bune modele, metode și concepte de educație și mediere utilizate la nivel internațional,  prin transferul de bune practici.
Deschiderea oficială a Conferinţei internaţionale „MEDIERE. EDUCAŢIE. CULTURĂ” va avea loc vineri, 13 martie 2015, ora 1000 în Sala Senatului – Campus Universitar, Corp A, etaj I - Universitatea Ovidius din Constanţa, în prezenţa reprezentanţilor comunităţii academice constănţene şi a invitaţilor numeroşi din ţară şi din străinătate.
Suntem onorați de prezența:
Dlui Prof. Dr. Florian COLCEAG (România), Președinte de onoare al Institutului Român pentru Studii și Cercetări Avansate GIFTED EDUCATION și matematician cu experiență de 20 de ani în antrenarea copiilor olimpici la matematică cu care a obținut mai mult de 60 de medalii de aur la competiții internaționale de matematică,
Dnei Dr. Magdalena BALICA  (România), Director Adjunct al Institutului de Științe ale Educației, cercetător în domeniul politicilor educaționale, coordonator de proiecte naționale și internaționale în domenii precum: educaţie pentru categorii dezavantajate, învăţarea cu ajutorul noilor tehnologii, violenţa în spaţiul şcolar, educaţie de gen, facilitarea învăţării în comunităţi de practici și  formarea formatorilor,
                Dnei Noemi PAYMAL (Bolivia), antropolog, cercetător în domeniul educației alternative, creator și autor al Pedagogiei 3000, o sinergie pedagogică ce se concentrează asupra copilului de astăzi și de mâine, cu schimbările lui/ei, nevoile specifice și noile modalități de a învăța și de a fi,
                Dnei Vanina BODUROVA (Bulgaria), manager al Fundației Dr. Georgi Lozanov și Dr. Evelina Gateva, organizaţie nonguvernamentală a cărei misiune este de a promova şi sprijini formarea profesorilor şi studenţilor în domeniul sugestopediei (sugestie şi pedagogie) ca metodă de învăţare,
                Dnei Nadjet KARABERNOU (Algeria), mediator cu experienţă implicat activ în consolidarea și promovarea medierii atât în plan naţional, cât şi internaţional, prin evidenţierea exemplelor de bună practică ale medierii internaţionale și medierii conflictelor dintre elevi - Peer mediation. 
                             Spre deosebire de ediţia anterioară, Conferinţa internaţională „MEDIERE. EDUCAŢIE. CULTURĂ” va pune mai mult accentul pe interactivitate şi aspecte practice organizând în acest sens patru ateliere de lucru: Peer Mediation, Mediere şi educaţie în dubla excepţionalitate, Copiii mileniului III – Schimbări fiziologice, psiho-emoționale și neurologice, Utilizarea sugestopediei ca metodă de învățare și predare a unei limbi străine. Spaniola pentru începători.
Această conferință multidisciplinară se adresează specialiștilor în diverse domenii de activitate: mediatori, cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar, psihologi, psihopedagogi, cercetători, studenților și masteranzilor, viitori specialiști în științele educației.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii