Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă 3 zile de înscriere în programul educaţional Patrula de reciclare

ro

06 Dec, 2011 23:24 1406 Marime text

Bucureşti, 6 decembrie 2011: La nici două săptămâni de la debutul prezentării ediţiei 2011-2012 a programului educaţional Patrula de reciclare în cele 7 judeţe implicate, zeci de instituţii de învăţământ s-au înscris în program, cu un număr intermediar de aproximativ 4400 de copii care se vor implica în acţiuni de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Numărul mare de solicitări de înscriere din partea şcolilor a făcut ca organizatorii să schimbe data limită pentru înscrierea în Patrula de reciclare pentru joi, 8 decembrie, ora 24.00. Detalii despre programul Patrula de Reciclare şi metodologia de înscriere sunt disponibile pe pagina dedicată a site-ului Asociaţiei RoRec, http://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare, precum şi pe pagina de facebook, www.facebook.com/patruladereciclare.

„Ne bucurăm că, la scurt timp după prezentarea programului în fiecare dintre localităţile implicate, am primit un număr atât de mare de înscrieri, dar şi felicitările cadrelor didactice care s-au alăturat demersului nostru. Este foarte important ca fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, să conştientizeze importanţa reciclării corespunzătoare ale unor bunuri atât de utile în viaţa cotidiană, însă periculoase pentru mediul înconjurător si pentru sănătatea noastră - dacă nu sunt tratate corespunzător normelor de mediu, după încheierea ciclului de viaţă.", a declarat Andreea Idriceanu Calev, Manager Comunicare Asociaţia RoRec.

Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Hunedoara, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Timiş sunt judeţele în care Asociaţia RoRec, iniţiatorul programului Patrula de reciclare, cu sprijinul partenerilor Indesit şi Philips, va desfăşura programul Patrula de reciclare. Realizat în parteneriat cu Primăriile şi Inspectoratele Şcolare Judeţene, în sistemele de învăţământ pre-şcolar şi pre-universitar, programul pune la dispoziţia participanţilor un sistem educaţional accesibil, simplu, şi urmăreşte încurajarea obiceiului de colectare selectivă a acestui tip de deşeuri. Totodată, Patrula de reciclare ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.

Ediţia 2011-2012 a proiectului Patrula de reciclare se va desfăşura în unităţile de învăţământ pre-şcolar şi pre-universitar din judeţele participante în proiect, în perioada 25 noiembrie 2011 - 15 iunie 2012. Şi în acestă ediţie, organizatorii, cu sprijinul producătorilor Indesit şi Philips, vor recunoaşte performanţa, oferind premii pentru unităţile de învăţământ şi profesorii coordonatori, pentru cea mai mare cantitate DEEE colectată/membru în Patrula de reciclare, dar şi alte premii, acordate atât la nivel naţional, cât şi local, în fiecare dintre instituţiile înscrise în program. Partenerul media al proiectului este Agenţia Naţională de Presă Agerpres.

Programul susţine eforturile comune ale Asociaţiei, autorităţilor locale şi membrilor RoRec de a crea o infrastructură coerentă de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.

Asociaţia Română pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii