Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISC Comunicat de presa

ro

29 Jun, 2010 05:13 1511 Marime text

La prima probă a examenului de bacalaureat - Limba şi literatura română - s-au prezentat 7.572 de cadidaţi din cei 7.732 de elevi înscrişi. Trei candidaţi din Centrul de examen nr. 1.353 - Colegiul Tehnic Energetic Constanţa - (2 candidaţi de la Grup Şolar de Telecomunicaţii şi 1 candidat de la Colegiul Energetic Constanţa) au fost eliminaţi de către preşedintele comisiei pentru fraudă şi nu mai pot participa la probele următoare, fiind declaraţi eliminaţi din examen.

Nouă candidaţi de la următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Teoretic „G. Călinescu", Grup Şcolar „C.A. Rosetti", Colegiul Naţional de Arte Regina Maria", Liceul Gaudeamus, Grup Şcolar „I. Bănescu", Grup Şcolar „Emil Palade",Grup Şcolar „D. Leonida", Grup Şcolar „D. Hurmuzescu" şi Colegiul Tehnic „Tomis" Constanţa susţin examenul de bacalaureat în condiţii speciale: 2 elevi susţin probele scrise la domiciliu şi 7 elevi au primit aprobarea să susţină examenul de bacalaureat în condiţii speciale în centrul de examen.

Varianta de subiect pentru proba E a examenului de bacalaureat - Limba și literatura română - extrasă astăzi, 28 iunie, de către Comisia Națională de Bacalaureat a fost preluată de toate cele 26 de centre şi 1 subcomisie în intervalul orar stabilit de MECTS.

La primul subiect (30 de puncte), elevii au avut de rezolvat nouă sarcini de lucru pornind de la un text suport - un fragment din opera „Iorgu de la Sadagura" de Vasile Alecsandri. La subiectul al II-lea (30 de puncte), elevii şi-au exprimat punctul de vedere referitor la omenie, pornind de la proverbul „Fapta bună laudă pe om", iar la subiectul al III-lea (30 de puncte) au avut de caracterizat un personaj dintr-un basm cult studiat.

Pe data de 29 iunie 2010, 11 elevi vor susţine proba scrisă la limba şi literatura maternă la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk" din Medgidia.

28.06.2010
Inspector şcolar general,
Elena BUHAIEV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii