Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu-Iorga Palaz - Prefect pentru tine

ro

30 May, 2011 17:35 1067 Marime text
Referitor la reacţia mediatică provocată de inscripţionarea maşinilor prefecturii cu numele instituţiei şi al conducătorului acestuia, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz face următoarele precizări:

"Remarc în aceste zile că se acordă o atenţie deosebită unei iniţiative personale de promovare cu absolută transparenţă şi deschidere către cetăţean a unei instituţii care în alte legislaturi aproape că nu se făcea simţită, ascunzându-se în spatele unei birocraţii opace şi a unor documente semnate de un prefect invizibil.

Nu mi-aş fi închipuit că promovarea într-o altă manieră, nouă, poate chiar în premieră absolută, a imaginii instituţionale va fi primită cu atâta rezistenţă la schimbare şi inovare. În definirea noii indentităţi a Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa am parcurs paşi importanţi încă de la instalarea mea în funcţia de prefect, începând cu reconfigurarea site-ului oficial, cu împărţirea de pliante informative şi continuând cu sistemul de audienţe în mediul rural, în premieră în judeţul nostru. De ce deranjează că cetăţeanul află şi prin alte mijloace de comunicare outdoor cine este prefectul judeţului şi că acesta se află într-un anumit loc, la un anumit moment acolo unde este nevoie, acolo unde trebuie să rezolve probleme care necesită prezenţa lui? Sunt o persoană publică şi-mi asum acest lucru. În schimb, nu înţeleg de ce alte persoane publice declară, cu agresivitate chiar, că nu vor să ştie cine este prefectul judeţului Constanţa. Ce se ascunde în spatele acestei afirmaţii pe care, făcute în nume personal, o înţeleg până la un anumit punct? Cu siguranţă, însă, cetăţenii judeţului nostru vor să ştie cui să se adreseze pentru a li se soluţiona problemele.

În orice caz, mulţumesc tuturor celor care m-au provocat la o confruntare de opinii pe această temă, căci am confirmarea că administraţia constănţeană este percepută, şi poate pe bună dreptate, ca un organism amorf, lipsit de personalitate şi iniţiativă în ceea ce priveşte deschiderea către public. Personal, nu vreau să mă asociez acestei imagini şi de aceea voi continua activitatea de modernizare a actului managerial pe care îl presupune funcţia publică de conducere, cu toate riscurile pe care le presupune orice iniţiativă personală. Accept critica atâta timp cât este constructivă, cât are efect corectiv, dar şi creativ. Nu în ultimul rând, cu aceeaşi transparenţă fac precizarea că maşinile instituţiei sunt inscripţionate cu autocolant, costurile fiind suportate din fonduri proprii."

Nr. 71/CP/29.05.2011 Cancelaria Prefectului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii