Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutia prefectului - Inaugurare obiectiv Techirghiol

ro

02 Feb, 2011 00:00 844 Marime text

CLAUDIU-IORGA PALAZ ATRAGE ATENŢIA ASUPRA RISCULUI DE A SE PIERDE PROIECTE IMPORTANTE PENTRU JUDEŢUL CONSTANŢA

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a participat astăzi la inaugurarea obiectivului de investiţii "Înlocuire conductă de alimentare cu apă Dn 600 mmOl între sursa Biruinţa şi localitatea Techirghiol, în zona lacului Techirghiol, judeţul Constanţa" derulat prin Agenţia de Implementare Compania Naţională de Investiţii, în calitate de achizitor.

„Este unul dintre cele opt subproiecte pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului îl susţine în judeţul Constanţa în cadrul proiectului Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile de până la 50 000 de locuitori, în valoare de circa 55 000 000 de lei. Până în prezent, s-au finalizat lucrările la Hârşova, Năvodari, Eforie, Negru Vodă şi, astăzi, la Techirghiol, iar obiectivele de la Murfatlar, Cernavodă, Medgidia sunt în faza de proiectare sau de execuţie. Important este ca autorităţile locale să fie sprijinite de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, să asigure partea de cofinanţare a proiectelor, altfel riscăm să pierdem importante sume de bani." a declarat prefectul judeţului Constanţa.

Valoarea investiţiei de la Techirghiol, care va asigura alimentarea cu apă, în conformitate cu cerinţele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman, a încă trei localităţi, respectiv Agigea, Tuzla şi parţial Eforie, este de 1.203.185,53, din care 22% reprezintă partea de cofinanţare din bugetul local prevăzută de convenţiile de implementare.

Nr. 9/CP/01.02.2011 Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii