Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutia Prefectului – Judetul Constanta a lansat proiectul “Modernizarea administratiei publice a judetului Constanta – Retea judeteana de modernizatori”

ro

22 Apr, 2010 19:10 1410 Marime text

Constanţa, 22 aprilie 2010

Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa a lansat proiectul “Modernizarea administraţiei publice a judeţului Constanţa – Reţea judeţeană de modernizatori”, cod 3158

Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa a lansat proiectul „Modernizarea administraţiei publice a judeţului Constanţa – Reţea judeţeană de modernizatori”, cod SMIS 3158, în parteneriat cu Consiliile locale Crucea, Istria, Limanu, Ostrov, Topraisar şi Valu lui Traian. 

Proiectul este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013. Axa prioritară 1 Îmbunătăţiri de structură şi proces ale managementului ciclului de politici publice, Domeniul major de intervenţie 1.3. Îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 589.375 lei, din care:
· 500.968,75 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European;
· 88.406,25 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea durabilă a administraţiei publice locale din judeţul Constanţa, ca factor decisiv al competitivităţii economice şi al reprezentativităţii regiunii, prin creşterea eficienţei procesului administrativ din mediul rural, în beneficiul socio – economic al locuitorilor judeţului.

Scopul proiectului constă în eliminarea decalajelor de reformare a administraţiei publice locale din mediul  rural faţă   de mediul urban al judeţului Constanţa, în vederea obţinerii unui ritm unitar şi uniform al acestui proces de transformare, prin crearea unei reţele intrajudeţene, deservită de un nucleu de 33 de specialişti, şi prin promovarea în teritoriu a instrumentelor de implementare eficientă a noţiunilor şi metodelor de lucru specifice, moderne, conform cerinţelor europene şi de eficienţă economică.

Grupul ţintă al proiectului este format dintr-un nucleu de 33 de specialişti, vizat în mod direct de toate activităţile şi rezultatele de proiect, funcţionari publici din cadrul partenerilor de proiect, care vor urma cursuri de pregătire profesională în cadrul acestuia.

Principalele activităţi ale proiectului sunt: constituirea şi organizarea reţelei intrajudeţene de modernizatori, organizarea şi desfăşurarea training-ului pentru 33 funcţionari publici care vor constitui nucleul de  specialişti în implementarea reformei administrative la nivelul judeţului Constanţa, organizarea şi desfăşurarea campaniei de promovare a necesităţii reformării administraţiei publice şi de informare asupra mecanismelor, procedurilor şi instrumentelor specifice la nivelul celor 58 de primării din mediul rural al judeţului, realizarea planificărilor strategice de implementare a reformei pentru fiecare din cele 6 primării pilot. 

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 15 luni. Locul de desfăşurare al proiectului – judeţul Constanţa.

Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele rezultate:
- realizarea unui nucleu de 33 de specialişti formati în domeniul reformării şi modernizării administraţiei publice locale, cu personalitate juridică, mobilitate şi bază logistică, dispersaţi în teritoriu la nivelul întregului judeţ, care să se ocupe în mod special de transformarea radicală a procesului administrativ din mediul rural şi de monitorizarea acestui proces.
- 33 de membri ai principalului grup ţintă – membrii reţelei intrajudeţene de modernizare, formaţi prin training intensiv ca specialişti în modernizarea administraţiei publice locale, cu abilităţile necesare pentru a asigura tuturor autorităţilor publice din judeţul Constanţa servicii eficiente de informare, formare, consultanţă şi asistenţă pentru modernizarea administraţiei publice şi pentru întocmirea de documentaţii specifice necesare în acest sens.
- creşterea gradului de conştientizare asupra necesităţii şi importanţei reformării administraţiei publice locale, ca factor determinant al viitorului judeţului şi regiunii, creşterea nivelului de informare asupra mecanismelor, procedurilor şi instrumentelor specifice.
- exemplul de bună practică oferit atât de formula de parteneriat în ansamblu, cât şi individual de fiecare partener de proiect, care va dobândi un plus de experienţă, de percepţie, vizibilitate şi disponibilitate faţă de celelalte autorităţi locale.
- planificările strategice de implementarea a reformei pe fiecare din cele 6 primării pilot, precum şi planul de acţiuni pe o perioadă de trei ani al reţelei de modernizatori.  

Persoană de contact: Piscanu Liliana, responsabil de proiect
pagina web: www.prefecturaconstanta.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii