Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutia prefectului - Normalizarea climatului de siguranta cartier Km 5

ro

22 Mar, 2011 22:58 759 Marime text

PREFECTUL JUDEȚULUI CERE ȘEFULUI POLIȚIEI ȘI PRIMARULUI CONSTANȚEI SĂ SE IMPLICE ÎN NORMALIZAREA CLIMATULUI DE SECURITATE A CETĂȚENILOR DIN CARTIERUL KM 5

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a adresat în cursul acestei zile inspectorului şef al IPJ Constanţa, comisar şef de poliţie Dumitru Catană, şi primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cu solicitarea de a dispune, în conformitate cu atribuţiile ce le revin potrivit actelor normative, măsurile legale pentru asigurarea unui climat de securitate a cetăţenilor din cartierul Km 5.

În cadrul audienței din data de 15 martie a.c., un grup de locuitori din zona Str. Th. Speranția - Str. Pandurului au sesizat aspecte privind tulburarea liniștii și ordinii publice, climatul de insecuritate pe domeniul public, lipsa de supraveghere a copiilor, numeroase furturi din locuințele individuale și din blocurile din zonă, acte de provocare și agresare a trecătorilor, furturi din vagoanele de cale ferată, fapte pe care petenții le atribuie unor indivizi care locuiesc fără forme legale în apropiere de Stația de epurare sau aparținând unor clanuri de cartier, dar și activitatea angajaților secției de poliție și a celor comunitari, implicit cea de soluționare a plângerilor și sesizărilor adresate acestora.

„Am cerut atât șefului poliției, cât și primarului, să ne informeze în legătură cu rezultatul verificărilor și măsurile luate în ceea ce privește aspectele sesizate în plângerea formulată de reprezentanții locuitorilor din cartierul Km 5. De asemenea, am solicitat inspectorului-șef al Inspectoratului Teritorial în Construcții, Christian Gigi Ghiru, să verifice legalitatea amplasării și construirii locuințelor din perimetrul Stației de epurare. Poliția și primăria, prin poliția comunitară, dar și prin alte structuri de la nivel local, sunt datoare să asigure un climat de liniște și ordine publică, siguranța persoanelor și a bunurilor aparținând domeniului public și privat. Este grav că s-a ajuns ca cetățenii Constanței să reclame sentimentul de insecuritate și lipsa de implicare a autorităților în asigurarea unei stări de normalitate specifice oricărei societăți civilizate și sper ca printr-o intervenție responsabilă plângerile formulate de cetățeni să fie analizate și soluționate cât se poate de rapid." a precizat prefectul județului Constanța.

Nr. 35/CP/22.03.2011 Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii