Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul a dispus activarea comitetului judetean si a comitetelor locale pentru situatii de urgenta

ro

18 Jan, 2010 20:33 857 Marime text

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a dispus activarea comitetului judeţean şi a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă

Urmare a atenţionării meteorologice COD GALBEN emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 18 ianuarie 2010, ora 22.00 – 20 ianuarie 2010, ora 6.00, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a convocat astăzi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a dispus activarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă de pe raza judeţului Constanţa.

În urma şedinţei CJSU, s-a luat decizia transportării pacienţilor dializaţi din zonele de risc şi internării/ cazării acestora la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa şi la căminul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa. Toate instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă vor urmări evoluţia fenomenelor meteorologice vizate – ninsori, intensificări ale văntului, polei- pentru a interveni la timp, conform sferei de responsabilitate. Va fi monitorizată asigurarea continuităţii în furnizarea energiei electrice pentru populaţie, astfel ca echipele de intervenţie specializate să acţioneze operativ pentru remedierea eventualelor avarii.

Dacă situaţia o va impune, pentru o mai bună coordonare a acţiunilor de intervenţie, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa se va activa centrul operativ, format din căte un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Naţionale. De asemenea, prin adresa 533/18.01.2010, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului a solicitat Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri desemnarea unui delegat în cadrul acestui centru operativ, pentru asigurarea corelării tuturor informaţiilor şi măsurilor care se vor impune în eventualele situaţii de urgenţă.

Nr.67/CP/18.01.2010                                                                                                     Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii