Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a primit vizita ambasadorului Canadei in Romania, Philippe Beaulne

ro

14 Mar, 2010 22:23 1249 Marime text
Vineri, 12 martie 2010, prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a întâlnit cu ambasadorul Canadei în România, Philippe Beaulne, aflat în prima sa vizită oficială în judeţul Constanţa. Discuţiile s-au axat pe prezența canadiană în domeniul economic, în special în cel energetic din județul nostru, pe relaţiile consolidate dintre comunitatea canadiană din Cernavodă şi localnici.

În prezentarea județului, prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a oprit asupra unor aspecte specifice, precum dezvoltarea sistemelor de energie verde pe teritoriul Dobrogei, potenţialul ridicat al zonei din punctul de vedere al particularităților geo-fizice, avantajele condiţiilor climaterice benefice demarării unor proiecte materializabile în domeniul furnizării energiei, dar şi în cel al agriculturii. De asemenea, s-au adus în discuţie proiectele şoselei de coastă și al Autostrăzii Soarelui, moment în care prefectul judeţului a punctat sporitul interes pe care îl are fiecare dintre autorităţile implicate în finalizarea lucrărilor până în 2011. "Odată finalizată, autostrada va asigura transportatorilor o legătură mult mai rapidă cu Portul Constanţa, acest lucru urmând să genereze, cu siguranţă, un plus de putere economică judeţului, și, implicit, un plus de interes pentru investitorii străini." a precizat prefectul judeţului.

În încheierea întrevederii, prefectul Claudiu-Iorga Palaz i-a adresat Excelenţei Sale, dl. Philippe Beaulne, succes în misiunea sa diplomatică, asigurându-l de întreaga cooperare pentru promovarea intereselor comune ale Canadei și României la nivelul județului Constanța.

Nr.98/CP/12.03.2010
Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii