Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Voluntarilor la Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa 05.12.2008

ro

05 Dec, 2008 21:37 1165 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa

Ziua de 5 decembrie a fost declarată în 1985, de către Organizaţia Naţiunilor Unite drept "Ziua Internaţională a Voluntarilor", fiind rezervată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societaăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari.

Astăzi, 5 decembrie 2008, în sala ovală a Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa a avut loc o dezbatere pe tema voluntariatului. Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului  şi a fost moderată de către subprefectul judeţului Constanţa, domnul Cosmin Andrei şi de şeful Serviciului Integrare Europeană şi Cooperare Internaţională din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa, doamna Ileana Gugoasă.

La dezbatere au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai diferitelor Organizaţii Nonguvernamentale şi asociaţii organizate la nivelul judeţului Constanţa cum ar fi : Mare Nostrum, Alături de Voi, ARAS, Sportin, Andrei Şaguna, Carmen Silva, Baylor Marea Neagră, Centrul pentru resurse civice, Peace Corp. De asemnea la dezbatere au fost prezenţi şi trei reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Studenţilor în Ştiinţe Administrative, filiala Constanţa.

Scopul dezbaterii a fost acela de a identifica noi modalităţi de promovare şi de atragere a cetăţenilor, în special a celor tineri, către voluntariat.

În cadrul dezbaterilor reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa şi-au arătat disponibilitatea de a sprijini ONG-urile în derularea proiectelor şi au propus înfiinţarea unei secţiuni pe site-ul Instituţiei Prefectului judeţul Constanţa dedicată ONG-urilor şi promovării diferitelor proiecte pe care acestea le desfăşoară în folosul comunităţii.

BIROUL DE PRESĂ tel. 0732/640000


cabinetprefect@prefecturaconstanta.ro

*

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii