Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost odată ca niciodată....Studenţii români privaţi de încă un drept - taberele studenţeşti

ro

15 Dec, 2010 22:47 807 Marime text
ANOSR, în calitate de reprezentant legitim al studenţilor, refuză cu vehemenţă să accepte încă un drept furat studenţilor din România!

Astfel, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Ministerul Educaţiei mai face un cadou studenţilor: tăierea taberelor. Dacă până acum, studenţii cu cele mai bune rezultate la învăţătură, primeau în vacanţele de iarnă/vară tabere studenţeşti, de acum toate acestea vor face parte dintr-un basm frumos.

ANOSR doreşte să reaminstescă Ministerului că aceste tabere reprezintă una dintre puţinele politici de încurajare a performanţelor, prin care până acum statul reuşea să stimuleze performanţa academică.

În acest context, ANOSR solicită MECTS găsirea unei soluţii urgente pentru ca cei mai buni studenţi din România să nu îşi piardă din drepturi! Mai mult, reprezentanţii studenţilor îşi doresc o întrevedere cu Ministrul Educaţiei pentru a găsi o soluţie la problemele grave semnalate. Considerăm că fondurile pentru taberele studenţeşti nu salvează România de criză, însă suntem siguri că alocarea taberelor va stimula studenţii şi va genera un câştig atât pentru aceştia cât şi pentru România.

"Tăierea drepturilor studenţilor a început odată cu afrontul adus mişcării studenţeşti în proiectul de Lege a Educaţiei prin excluderea studenţilor din cele mai importante decizii din universitate. Observăm că taberele studenţeşti sunt următoarele drepturi la care se renunţă. Sperăm ca această atitudine împotriva studenţilor să se revizuiască pentru a nu ajunge în situaţia colegilor noştri din alte state" - Daniela Alexe, Preşedinte ANOSR

„Desi toate comunitatile academice asteapta cu sufletul la gura o noua lege a educatiei care doreste reformarea sistemului educational romanesc, un sistem pe care cu totii il dorim sa fie performant, calitativ, si in conformitate cu standarde europene care sa ne apropie de celelalte sisteme educationale din Europa, se pare ca viziunea Ministerului Educatiei de a reforma educatia din Romania incepe cu reducerea, taierea, sau uitarea anumitor drepturi castigate cu greu de reprezentantii studentilor in timp. Se doreste excluderea studentilor din principalele foruri decizionale la nivel de universitati, se renunta la taberele studentesti, care vor fi urmatoarele drepturi ce vor fi anulate? Cu aceasta atitudine a Ministerului Educatiei, nu vom mai avea performanta in universitati, nu vom mai avea calitate in educatie, prin excluderea drepturilor studentilor nu va mai exista motivarea pentru respectarea responsabilitatilor acestora." - Bogdan Budascu, Presedinte LSUMC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii