Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A XI-a editie a concursului „Dialog Latin”.

ro

30 May, 2010 21:59 1642 Marime text

p1000418.jpgDirecţia Promovării şi Predării Limbilor, din cadrul Uniunii Latine, a organizat, anul acesta ediţia a XI-a a concursului „Dialog Latin".

Lansat cu ocazia Săptămânii Francofoniei (20-27 martie 2010) şi încheiat cu ocazia Zilei Latinităţii (15 mai 2010), concursul a atras zeci de elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, din toată ţara.

Elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria" din Constanţa au participat, în număr mare, la acest concurs multilingv interesant. Ei şi-au descoperit astfel capacităţile lingvistice, prin 4 probe, care reunesc şase limbi: catalana, spaniola, portugheza, franceza, italiana şi româna.

Comitetul român de pilotaj, format din reprezentanţi ai Biroului din Romţnia al Uniunii Latine, în urma evaluării, au decis ca locul I, la egalitate de puncte (190 dintr-un total de 200) să revonă elevelor Colegiului Naţional de Artă: Irina Ludoşanu, clasa a VII-a (profesor îndrumător Angela Doicescu), Ioana Ciora, clasa a VIII-a (profesor îndrumător Patricia David), şi Georgia Crăciun, clasa a VIII-a (profesor îndrumător Angela Doicescu).

Locul II, cu 185 p, i-a revenit elevei Alexandra Cioromela, clasa a VIII-a, pregătită tot de prof. Angela Doicescu. Locul al III-lea l-a ocupat Cristina Costea, clasa a IX-a, iar menţiuni au revenit elevelor Monica Dragomir, Raluca Staciu şi Ananda Nedelcu (clasa a VIII-a) şi elevei Axenia Dobrescu, clasa a IX-a, toate pregătite şi îndrumate de profesor Angela Doicescu.

Elevele câştigatoare la această ediţie a concursului „Dialog Latin" studiază, din clasa a V-a, limba italiană cu profesoara Angela Doicescu.

Obiectivul concursului a fost de a promova, prin joc, învăţarea limbilor neolatine şi de a atrage atenţia asupra înrudirii dintre aceste limbi.

„Am aflat de acest concurs de la doamna profesoară de italiană Angela Doicescu. Am fost foarte încântată să particip pentru că îmi plac foarte mult limbile romanice, în special italiana pe care o studiez de 3 ani. Mă pot considera norocoasă pentru că am avut vârsta necesară pentru a participa la acestă competiţie şi a o câştiga. Când am aflat că sunt prima în clasament, am fost extrem de surprinsă şi de fericită." (Irina Ludoşanu, clasa a VII-a)

„Am primit acest concurs ca pe o mare provocare, deoarece iubesc limba şi cultura italiană. A fost un concurs amuzant, simplu, a fost o experienţă frumoasă.. Am participat sperând să mă număr printre câştigători, cu toate că era pentru prima dată când participam la acest concurs despre care auzisem în urmă cu vreo 2-3 ani.. Am fost contactată, prin mail, de un reprezentant al Biroului din România al Uniunii Latine şi am aflat, astfel, că sunt pe locul I în clasamentul general, alături de alte două colege de-ale mele din Colegiul de Arte. Am simţit o imensă bucurie, aceea a învingătorului, am realizat, încă o dată, că prin muncă şi tenacitate orice dorinţă capătă contur, orice vis devine realitate." (Ioana Ciora, clasa a VIII-a)

„Am aflat de concursul „Diaog Latin" prin intermediul profesoarei mele de limba italiană, doamna Angela Doicescu care ne-a spus că este o bună ocazie de a ne remarca. Am rezolvat probele concursului care au fost destuld e dificile, întrucât a trebuit să traducem diferite propoziţii din şi în şase limbi romanice. M-am bucurat foarte mult când am aflat că am câştigat locul al II-lea. Voi participa şi anul viitor, cu plăcere, cu entuziasm şi cu speranţa că ma voi situa chiar pe primul loc!" (Alexandra Cioromela, clasa a VIII-a)

„Sunt fericită că am câştigat locul I, pentru ca este o încununare a eforturilor mele şi ale doamnei profesoare de italiană." (Georgia Crăciun, clasa a VIII-a).

Detalii suplimentare:
prof. Angela Doicescu-Ciurea, tel. 0722.46.99.19

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii