Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat proba D - Evaluarea competentelor digitale

ro

19 Apr, 2010 16:23 1267 Marime text

COMUNICAT

           Conform calendarului examenului de bacalaureat, în perioada, 19-29 aprilie 2010, se va desfăşura proba  D – Evaluarea competenţelor digitale. Pentru susţinerea probei  s-au înscris 7.416 candidaţi (591 -  rural şi 6825 - urban) în cele 51 de centre de examinare: 45 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi 6 unităţi din mediul rural.
           Potrivit  prevederilor metodologiei,  candidaţii cărora li s-au recunoscut şi echivalat rezultatele obţinute la examenele de recunoaştere europeană (ECDL, finalizate cu certificatul  ECDL Start sau cu certificatul ECDL Complet) nu mai susţin  proba de evaluare a competenţelor digitale. La nivelul judeţului Constanţa,  proba D a fost echivalată, de  546 de elevi.
Proba se susţine în laboratoarele de informatică, începând cu  ora 13.00, iar timpul efectiv de lucru este de 90 de  minute pentru rezolvarea unor sarcini de lucru referitoare la domeniul: „Mijloace moderne de comunicare. Reţeaua Internet" şi pentru rezolvarea unor sarcini de lucru din celelalte domenii de competenţă prevăzute în programa de bacalaureat.
          Centralizarea  rezultatelor corectării tuturor lucrărilor se realizează  până cel târziu la sfârşitul ultimei zile de probă, 29 aprilie 2010.
           Rezultatul evaluării la proba de evaluare a competenţelor digitale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute.
În funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează:
a) 0-25 puncte – utilizator începător
b) 26-50 puncte – utilizator de nivel mediu
c) 51-74 puncte – utilizator avansat
d) 75-100 puncte – utilizator experimentat
În urma acestei evaluări, elevii claselor  a XII-a  primesc  certificate de competenţă, cu statut  ştiinţific, pe care universităţile şi operatorii economici vor putea să le  includă în criteriile de admitere sau de angajare.
Presa are acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor digitale sau în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor. Pentru realizarea materialelor specifice presei (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective.
                                      
Inspector şcolar  general,
Elena BUHAIEV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii