Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat conferinta finala proiect Educatia-a doua sansa"

ro

06 Jun, 2013 16:16 1013 Marime text
Asociaţia Centrul Regional de Iniţiere şi Servicii, în parteneriat cu Asociaţia Tineri Întreprinzători CONCORDIA, Asociaţia Profesională Neguvernamentala de Asistenţă
Socială ASSOC, AJOFM  Maramureş, AJOFM Braşov, AJOFM Constanţa şi partenerii transnaţionali Maison de la Promoţion Sociale din Franţa şi Learn din Anglia au finalizat în 31.05.2013, implementarea proiectului”Educaţia-a doua şansă”, proiect cofinanţat din
Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor
Umane 2007-2013.Obiectivul proiectului a fost promovarea măsurilor active de ocupare în activităţi non-agricole în mediile rurale din 3 regiuni, Nord Vest, Centru şi Sud Est, prin acţiuni şi măsuri inovative şi flexibile în vederea îmbunătăţirii calităţii resurselor umane şi asigurării sustenabilităţii pe termen lung a accesului la ocupare. Dezvoltarea antreprenorialului rural.
Proiectul s-a desfăşurat pe mai multe direcţii, cum ar fi: promovarea  unui stil de viaţă sănătos în parteneriat cu Casa Judeţeană de Sănătate Constanţa, facilitarea integrării socio-profesionale a persoanelor din mediile rurale prin activităţi de consiliere specializate, campanii de informare şi conştientizare, prin programe de formare profesionala, medieri cu angajatorii.
Împreună cu cele 53 de primarii rurale partenere din cele 3 regiuni, Inspectoratele Şcolare Judeţene şi AJOFM-urile  au fost realizate campanii de informare şi conştientizare privind cererea şi oferta pieţei muncii, s-au oferit servicii de asistenţă şi consiliere pentru şomeri şi  persoane inactive în căutarea unui loc de muncă; au fost organizate activităţi pentru dobândirea unor competenţe necesare pentru accesul pe piaţa muncii.
Beneficiarii acestui proiect, în număr ~ de 15600 persoane din localităţi rurale din judeţele Maramureş, Braşov şi Constanţa au participat de-a lungul celor 36 luni de implementare la numeroase  activităţi care s-au finalizat cu angajarea a ~ 600 persoane.
O alta componentă abordată a fost promovarea antreprenorialului rural, a meşteşugurilor, artizanatului,turismului rural. Am organizat campanii de promovarea a culturii antreprenoriale şi cursuri pentru dobândirea unor competenţe antreprenoriale. Antreprenorii formaţi au beneficiat de promovare gratuită pe site-ul proiectului. Aceasta activitate a fost realizată în colaborare cu muzeele etnografice .
Pe perioada participării la cursurile de formare profesională, cum ar fi cele de calificare în ocupaţiile: Coafor, Manichiură/pedichiură, Ospătar, chelner; Lucrător în pensiune turistică; Zidar, pietrar, tencuitor, cursanţii au beneficiat de servicii de asistenţă pentru membrii de familie. În cadrul cursurilor: Manager proiect; Competenţe antreprenoriale; Operator introducere, prelucrare şi validare date, Limba engleză, cursanţii au dobândit competenţe profesionale cerute pe piaţa muncii din cele 3 regiuni. In Braşov a fost înfiinţat un Centru de promovare rurala unde au fost organizate campanii de informare şi conştientizare, consiliere specializată şi cursuri de formare profesională.
Toate activităţile iniţiate si dezvoltate în cadrul proiectului, vor continua şi în perioada imediat următoare, cea de sustenabilitate, împreună cu partenerii şi colaboratorii.
Mulţumim pe aceasta cale tuturor colaboratorilor noştri pe care  îi invităm să participe în continuare la acţiunile şi activităţile pe care le vom organiza pentru a asigura o continuitate a acestui proiect”Educaţia-a a doua şansă”.


Preşedinte, Codrea Cristina Iolanda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii