Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă CNMB Constanţa

ro

02 Nov, 2010 17:57 1028 Marime text
Babel Europa 2010

Babel Europa 2010 este un proiect cu finanţare europeană, pentru tineri pasionaţi de teatru, care s-a desfăşurat la Brest-Franta, în perioada 24-31 octombrie 2010.

Au participat francezi de la Atelier Jeunes de la Maison du théâtre din Brest, englezi de la Barbican Theatre din Plymouth şi români( 10 elevi de la CNMB, împreună cu profesoara Olivia Frentiu -coordonator proiect, profesoara Luminiţa Radu si Tiberiu Roşu-coordonatorii echipei de teatru"NOI").

Toate trupele au interpretat o piesă de teatru comună: Casa de pe graniţă de Slawomir Mrozek; fiecare trupă a avut o interpretare personală, în limba maternă, iar prezentarea la scenă cu public a durat două zile( în prima francezii şi englezii, a doua zi francezii şi românii) pentru publicul care nu ştia subiectul piesei. La spectacolul de marţi au participat numeroşi membri ai comunităţii române de la Brest.

Următoarea fază a lucrului în cadrul proiectului a constituit-o mixarea trupelor de teatru din cele trei ţări, atelierele de lucru find conduse de către coordonatorii fiecăreitrupe ; atelierele au avut ca subiect "graniţa". Ideea a presupus colaborarea între tineri dincolo de diferenţele culturale, învăţând să lucreze respectând aceste diferenţe; produsul acestor ateliere de lucru a fost prezentat la sfârşitul săptămânii, sâmbătă pe scena teatrului Alisé din Guipavas.

Efortul susţinut în cele trei zile de lucru, în care coordonatorii au descoperit calităţile membrilor din trupa lor, a permis interacţionarea si o mai bună cunoaştere a copiilor care au participat la acest proiect, fiind încununat de aplauzele spectatorilor ce au apreciat unicitatea fiecarui moment artistic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii