Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dialoguri culturale integrarea culturii locale în spaţiul cultural Naţional

ro

26 Oct, 2011 17:31 815 Marime text
Joi, 27 octombrie 2011, ora 14.00, in Aula Mica a Liceului Teoretic „Ovidius", Constanta, va avea loc a III-a ediţie a activităţii DIALOGURI CULTURALE, cu tema INTEGRAREA CULTURII LOCALE ÎN SPAŢIUL CULTURAL NAŢIONAL.

Întâlnirea, găzduită de prof. Nadina Aldea, are ca scop prezentarea romanului „Străinul de pe plajă", autor Cristina Tamaş, de către Monica Vlad, conferenţiar universitar de la Departamentul de Limbi Moderne al Universităţii „Ovidius", Constaţa, prezentare urmată de discuţii cu prozatorul şi poetul Florin Şlapac, dezbateri realizate cu elevii cercului literar al Liceului Teoretic „Ovidius", „Comunic, deci exist", coordonat de prof.dr. Paula Paliuc şi prezentarea unor lucrări de grafică şi pictură realizate de prof. Silvia Şoşoiu.

Crsitina Tamaş, prozatoare, publicistă şi membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea a îmbogăţit spaţiul literar dobrogean cu romane, piese de teatru, volume de critică, lucrări ştiinţifice şi cărţi de specialitate. Printre lucrările semnate se numără romanul „Străinul de pe plajă", roman de debut lansat în 1992 şi reeditat în 1997, romanul „Miss Eva" (1997) pentru care a obţinut premiul literar oferit de Filiala Dobrogeana a Uniunii Scriitorilor, dar şi piese de teatru precum „Omul din Cerc", „Scene din viata lui Constantin cel Mare" sau „Sora mea geamăna". În prezent Cristina Tamaş este conferenţiar universitar doctor în cadrul Universităţii „Ovidius", precum şi director la Departamentului de limbi moderne pentru facultăţi nefilologice, din cadrul aceleiaşi instituţii.

Evenimentul doreşte a marca familiarizarea elevilor şi tuturor celor interesaţi de lectură, cu personalităţi din spaţiul dobrogean, atragerea către cultura si aprecierea valorilor culturale dobrogene şi cultivarea gustului estetic pentru produsele artistice şi pentru frumos.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii