Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplome noi de limba germană la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Constanţa

ro

11 Jun, 2014 20:05 1785 Marime text
Joi, 12 iunie, ora 12, in amfiteatrul Coriolan al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, domnul profesor Dieter Jaeschke, reprezentant al Ministerului Educaţiei Germania, va acorda in premiera diplomele pentru doua atestate de limba germana.
Cei 28 elevi ai colegiului, majoritatea de la clasa a XII-a C cu profil bilingv germană vor primi diplomele pentru atestatul „Das Deutsche Sprachdiplom – Stufe II” (Diploma de limba germană – nivel avansat).
 Acest atestat a fost susţinut de elevii mircişti în două etape: 3 probe scrise (înţelegere după text, înţelegere după auz şi argumentare) la data de 3 decembrie 2014 şi proba orală în zilele de 20 şi 21 ianuarie 2014. A doua parte a probei orale a constat din susţinerea unui proiect care trebuia să certifice capacitatea elevului de a cerceta şi prezenta din diferite perspective o temă din spaţiul cultural de limbă germană cu ajutorul mijloacelor moderne: laptop, videoproiector, retroproiector, flip-chart, etc..
Comisia la proba orală a fost alcătuită din profesorii Dieter Jaeschle (şef de comisie), Laurenţiu Diamandi şi Cora Târhoacă (examinatori) şi Astrid Neemann (asistent).
După cca. 3 luni, timp în care au fost corectate lucrările scrise în Germania, au sosit rezultatele mult aşteptate! Iar procentajul de reusita a fost de 100%. Suntem singurul liceu din vechiul regat ai carui elevi au absolvit in corpore acest examen.
Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” este singurul liceu din sud-estul ţării acreditat de Ministerul Educaţiei şi Culturii Republicii Federale Germania să găzduiască acest examen de limbă germană. Doar pe baza acestui atestat şi în funcţie de media obţinută la bacalaureatul românesc, absolvenţii colegiului sunt acceptaţi la orice instituţie de învăţământ superior din Germania, Austria sau Elveţia.
O altă motivaţie puternică oferită absolvenţilor clasei cu profil germană bilingv este faptul că Diploma de limba germană – nivel avansat reprezintă un avantaj enorm în vederea angajării ulterioare într-o companie multinaţională din România sau din străinătate. Multi din acesti absolventi aleg ulterior studiul la o instituţie de învăţământ superior din Germania, Austria ori Elveţia sau o sectie cu predare in limba germana din cadrul ASE-ului sau al Politehnicii din Bucureşti şi Cluj, secţii care se află  în cooperare cu instituţii superioare din Germania.
De asemenea celor 40 de elevi din clasele a VII-a ale colegiului vor primi diplomele de absolvire a atestatului „Examenul Central de Limba Germana – nivel A2”, tot un examen de atestare al cunostintelor de limba germana al Ministerului Educatiei Germania, sustinut in premiera pe 4 iunie (probele scrise) si 11iunie (proba orala). Acest examen precede alt examen in premiera pe care il vor sustine elevii mircisti in clasa a VIII-a: „Das Deutsche Sprachdiplom – Stufe I” (Diploma de limba germană – nivel de baza).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii