Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expozitie dedicata Marii Negre, vineri, 28 octombrie,ora 13, la C.N.A Regina Maria

ro

26 Oct, 2011 17:30 1020 Marime text

Ziua Internaţională a Mării Negre este sărbătorită şi în acest an la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" din Constanţa.

Cu această ocazie, elevii şi profesorii colegiului organizează o expoziţie pe această temă. Prin lucrările lor, elevii doresc să contribuie la sensibilizarea factorilor responsabili, decizionali, dar şi a publicului, în vederea protejării resurselor mării, activitatea lor fiind o promovare a responsabilităţii sociale şi ecologice faţă de mediul marin.

Din 2008, în Colegiul de Arte, se derulează un proiect educaţional legat de Marea Neagră, cu titlul „Marea Neagră nu e numai marea noastră". Sub acest generic, în fiecare an, s-a derulat cu un alt subtitlu. Dacă anul trecut s-a numit „Legendele Mării", anul acesta se intitulează „Marea Neagră este inepuizabilă?"
Doamna profesor Băluţă Loretta a declarat că „lucrările reprezintă peisaje subacvatice, elemente de biodiversitate marină şi de poluare. Sunt reunite lucrări ale elevilor de diferite categorii de vârstă, realizate în tehnici variate de exprimare plastică, ce confirmă creativitatea, talentul şi îndrumarea continuă de care beneficiază din partea cadrelor didactice responsabile."

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 28 octombrie 2011, ora 13.00, la Galeria Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria". Cu această ocazie, elevii care au participat, în luna iunie, la Concursul Naţional de Proiecte de Afişe de la Tulcea, cu tematica "O Şansă Dunării Albastre ", vor fi recompensaţi.

Profesorii care îi îndrumă pe elevi în demersul lor sunt: Băluţă Loretta, Besu Marieta, Botezatu Eugenia, Dimcea Mirela, Morărescu Nicolae, Nestorescu Alexandru, Opriş Liana , Pîrvan Lelia, Predoiu Marian, Seniuc Laura, Stefanov Ignat .

Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Mării Negre vor continua în această perioadă, în anul şcolar precedent iniţiindu-se proiectul „Dintre sute de catarge". În cadrul proiectului, se vor derula şi anul acesta programe şi activităţi ştiinţifice, literare, sportive şi artistice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii