Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri Europene pentru protejarea biodiversitatii in rezervatia Dunele Marine de la Agigea

ro

12 Mar, 2010 17:17 1852 Marime text

Programul Operaţional Sectorial – MEDIU
Proiect cofinanţat din FEDR

www.uaic.ro

Contact: Conf. univ. dr. Victor Surugiu, tel: 0232 201102/int. 2376, e-mail: vsurugiu@uaic.ro

Comunicat de presă

26.02.2010

Fonduri Europene pentru protejarea biodiversităţii

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a obţinut o finanţare pentru derularea prin POS MEDIU (Axa Prioritară 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, Domeniul Major de Intervenţie – Dezvoltarea infrastructurii şi a planurilor de management pentru protejarea biodiversităţii şi reţelei Natura 2000) a proiectului „Pregătirea documentelor suport în vederea implementării procesului de menţinere şi îmbunătăţire a stadiului de conservare a rezervaţiei naturale <<Dunele Marine de la Agigea>>”.

Această rezervaţie, situată în incinta Statiunii Biologice Marine „Prof. dr. Ioan Borcea” de la Agigea, are o importanţă deosebită la nivel european, adăpostind o floră şi o faună caracteristice dunelor de nisip şi fiind totodată un spaţiu de derulare a activităţilor de practică şi de cercetare pentru studenţii şi doctoranzii de la diferite universităţi din ţară.

Proiectul a fost demarat în data de 24 noiembrie 2009 şi se va derula pe parcursul a doi ani. Activităţile prevăd realizarea Studiului Ştiinţific, elaborarea documentelor suport (Studiu de Fezabilitate, Studiu de Impact, Proiect Tehnic, Detalii de executie), revizuirea planului de management, derularea unei campanii şi a unor activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei.

Obiectivul urmărit prin implementarea acestui proiect este acela de a asigura un management adecvat pentru aria naturală protejată „Dunele marine de la Agigea” şi de a crea condiţiile preliminare pentru implementarea măsurilor concrete de conservare.

Implementarea acestui proiect va permite crearea premiselor pentru luarea de măsuri care să ducă la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de conservare a habitatului de dune marine, la aplicarea măsurilor de menţinere şi îmbunătăţire a stării de conservare favorabilă speciilor de floră şi faună caracteristice dunelor, la crearea infrastructurii specifice pentru managementul patrimoniului său natural la standarde europene şi la creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa acestei arii naturale protejate.

Valoarea totală a proiectului este de 647.630,50 lei, din care contribuţia FEDR este de 422.045,98 lei, contribuţia de la bugetul de stat este de 105.511,50 lei, iar contribuţia Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este de 120.073,02 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii