Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea proiectului Comenius Multilateral “Mare Nostrum”, la care Liceul Teoretic “Ovidius” este partener

ro

14 Apr, 2014 14:55 1540 Marime text
În perioada 31 martie – 4 aprilie 2014 s-a desfășurat la Plougastel-Brest, a treia întâlnire a proiectului Comenius Multilateral “Mare Nostrum”, la care Liceul Teoretic “Ovidius” este partener.
            Școala gazdă, Colegiul “St. Anne” din Plougastel-Daulas din Bretania, Franța, a organizat un program care a inclus vizite, activități de observare și investigare a naturii, întâlniri cu experți locali în domeniul ecosistemului costier și al vieții marine. La fel ca și în cazul celorlalte vizite de proiect desfășurate deja, și acum s-a acordat un spațiu semnificativ pentru prezentarea activităților de cercetare realizate în ultimele trei luni, timpul trecut de la ultima întâlnire a echipelor de proiect. Fiecare din cele șase echipe reprezentând școlile partenere:  Istituto Comprensivo, Spoltore, Italia, Private Trade School, Varna, Bulgaria, Escola Básica 2,3, Piscinas-Lisabona, Portugalia, Liceul Teoretic “Ovidius”, Constanta, Romania, Collège Privé Catholique “Sainte Anne”, Plougastel-Daoulas, Franța, 3dh High School of Acharnes, Atena, Grecia, au avut ocazia să prezinte rezultatele investigațiilor științifice, realizate asupra speciile periclitate din mările lor, asupra speciilor nou introduse sau despre impactul activităților antropice  în ecosistemele costiere.
            Elevii români (Alexandra, Ana, Ciprian, Ioana, Marian, Ștefania) au prezentat câteva filme despre impactul antropic negativ asupra mediului marin și despre cauzele scăderii biodiversității Mării Negre. Toate activitățile propuse de organizatorii francezi au vizat cunoașterea mediului local, identificarea particularităților ecologice și geografice care determină specificitatea naturală a coastelor bretone.  La acesta s-a adăugat vizitarea unuia din cele mai importante complexe muzeale de oceanografie din Europa, Oceanopolis din Brest, dar nu au lipsit nici workshop-urile despre tradițiile și limba bretonă.
 
Coordonator proiect,
prof. Carmen Bucovală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii