Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:17 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” implementează proiectul cu titlul „Metode inovative și bune practici pentru performanță în educație”

ro

19 Dec, 2018 15:01 2293 Marime text


Proiect Erasmus+
2018-1-RO01-KA101-048486
Metode inovative și bune practici pentru performanță în educație

În anul școlar 2018-2019, Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” implementează proiectul cu titlul “Metode inovative și bune practici pentru performanță în educație” nr. de contract 2018-1-RO01-KA101-048486, finanțat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+. Scopul acestui proiect este îmbunătățirea calității actului didactic, prin cursuri de perfecționare în context european.

Beneficiarii proiectului sunt 8 cadre didactice care au participat la următoarele cursuri structurate: 3 cadre didactice la cursul “Innovation and creativity in teaching” organizat de Tellus Education Group Ltd în perioada 11-17 noiembrie 2018 în Plymouth UK; 2 cadre didactice din conducerea școlii la cursul “School Leadership in practice" organizat de Enjoy Italy în perioada 27 noiembrie - 01 decembrie 2018 în Roma, Italia; 3 cadre didactice la cursul “Project and competence based learning: innovative and effective methods and tools”, organizat de Enjoy Italy în perioada 27 noiembrie - 01 decembrie 2018 în Roma, Italia;

Cursurile s-au desfășurat într-un mediu multinațional, fiind prezenți profesori din țări participante la programul Erasmus+: Norvegia, Ungaria, Grecia, Croația, Franța, Bulgaria, Lituania, Serbia și România. Cadrele didactice din școala noastră s-au implicat activ în activități de colaborare, au inițiat proiecte pentru inovare și internaționalizare, au aplicat metode ale educației non-formale în predare și învățare, au utilizat aplicații web (Edmodo, Padlet, Google Educator, Nearpod, Quizziz, Kahoot) și au împărtășit experiențe didactice similare. Vizitele la școli, interacțiunea cu cadrele didactice ale școlilor vizitate și asistența la ore au contribuit la îmbogățirea experienței profesionale.

Cursurile au vizat dezvoltarea competențelor profesionale de predare și învățare prin utilizare de metode și tehnici inovative și creative, a competențelor manageriale urmărind elaborarea strategiei instituției, integrarea noilor metode și instrumente de predare pentru a asigura un curriculum adecvat și standarde îmbunătățite, precum și a competențelor europene, de comunicare în limba engleză şi atitudine deschisă faţă de diversitatea culturală în Europa.

Experiența dobândită este multiplicată prin workshop-uri demonstrative și aplicată prin lecții la clasă: secvențe introductive stimulative, aplicații web, metode ale educației non-formale, metode creative etc.


Finalitatea acestor cursuri este de a oferi un real suport în vederea implementării metodelor inovative și creative de predare și învățare, precum și a metodelor de management al școlii. Pe termen lung, ele urmăresc implicarea activă a elevilor în activitatea de învățare și implicit creșterea performanțelor școlare.

Director,                                                                                                         Coordonator de proiect,
Profesor Dumitru Mihai                                                                                 Profesor Mocanu Iolanda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii