Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai - Luna activităţilor studenţeşti

ro

04 May, 2011 22:23 992 Marime text

Organizaţiile studenţeşti din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (A.N.O.S.R.) desfăşoară în luna mai o serie de activităţi diversificate dedicate tuturor studenţilor. La fel ca în fiecare an, organizaţiile A.N.O.S.R. se gândesc la nevoile studenților și întreprind o serie de proiecte şi manifestări studenţeşti. Mai jos veţi găsi lista evenimentelor studenţeşti din luna mai în ordinea alfabetică a centrelor universitare de provenienţă.

Alba Iulia

Liga Studenților din Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia

LSUA organizează din data de 9 mai tradiţionalele Campionate Sportive, în cadrul cărora

studenţii pot participa la competiţii de volei, şah, table, streetball, fotbal, tenis de masă etc.

Totodată, LSUA este partener în Săptămâna Naţională a Voluntariatului, în 9-15 mai, participând alături de alte organizaţii în desfăşurarea şi organizarea activităţilor din oraş pentru voluntari. În a treia săptămână din mai, LSUA va derula o campanie pentru studenţi, campanie ce se bazează pe informarea şi centralizarea principalelor probleme ale studenţilor din Alba Iulia, cât şi stabilirea unui plan de acţiune în vederea rezolvării lor. În cea de-a patra săptămână, LSUA va fi alături de absolvenţi, în cadrul zilelor oraşului Alba Iulia şi cursului festiv, în care li se va oferi revista Info Absolvent, edidată anual de către colectivul LSUA.

Pentru detalii vă stă la dispoziție Ludmila Cernomoret - Președinte LSUA 0748 709 707 sau pe adresa cernomoret.ludmila@yahoo.com .

Bucureşti

A.S.A.U.I.M. - Asociaţia Studenţilor din Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu"

ASAUIM organizează festivalul Letarhgia, care se desfăşoară în perioada 13-28 mai. În anul 2011, a fi creARHtiv înseamnă a respecta şi înţelege simbioza dintre vechi şi nou. Astfel, LetARHgia de anul acesta presupune ideea de reconversie a vechiului în nou, fie că este vorba de obiecte reciclate sau de inserţii noi în contexte vechi, militarea pentru durabilitatea şi sustenabilitatea, respectul pentru valorile existente şi capacitatea de a răspunde nevoilor contemporane.

Pentru mai multe detalii vă stă la dispoziţie Ema Moroianu - Coordonator general LetARHgia la numărul de telefon 0765 425 028 sau pe e-mail: ema.moroianu@gmail.com .

A.S.E.R. - Asociaţia Studenţilor Economişti din România

Clubul Studenţilor Diplomaţi (CSD) aflat la prima ediţie este un proiect ce are ca scop educarea studenţilor în ceea ce presupune o carieră în domeniul relaţiilor internaţionale, al afacerilor externe şi al diplomaţiei. Proiectul se va desfăşura în trei etape, începând cu data de 4 mai, între orele 13:00-17:00, având invitaţi din domeniul diplomatic. A treia etapă este formată din 6 zile de seminarii, training-uri şi dezbateri, sub forma unor simulări a activităţilor unui corp diplomatic sau ambasador. Mai multe detalii despre acest proiect, precum şi formularul de aplicare, le puteţi găsi pe site-ul www.aser.ro/csd.

De asemenea, revista Aserţiunea revine cu un număr nou. Acesta va fi disponibil online, pe site-ul www.aser.ro începând cu data de 18 mai.

Pentru mai multe detalii vă stă la dispoziție: Adriana Gheară - Președinte ASER 0740099909 sau pe adresa adriana.gheara@aser.ro .

SiSC - Sindicatul Studenţilor din Cibernetică

SiSC organizează în perioada 10-12 mai 2011, la Casa de Cultură a Studenților din București, a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional „Serile Teatrului Studenţesc". În cele trei zile de festival, vor urca pe scenă trupe de actori amatori și profesioniști. Pe parcursul evenimentului, tinerii actori vor putea participa la workshop-uri, îndrumaţi de profesori ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, putând astfel să descopere noi taine ale actoriei. Intrarea este liberă! Pentru mai multe informaţii puteți vizita site-ul www.sisc.ro/sts.

SiSC organizează în perioada 1-15 mai o campanie de promovare a Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE București printre elevii de clasa a XII-a din peste 15 licee din București și provincie. Mai mult, membri SiSC vor promova pe această cale organizațiile studențești și educația non-formală. Pentru mai multe detalii legate de proiect, ne puteți scrie la adresa office@sisc.ro sau îl puteți contacta pe Alexandru Jieanu la numărul de telefon 0721 277 655.

Cluj-Napoca

O.S.U.B.B. - Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai

Gala Profesorului Bologna, evenimentul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) ajuns anul acesta la a IV-a ediţie, se află în plin proces de pregătire. După Sibiu, Bucureşti şi Timişoara, a venit rândul centrului universitar Cluj - Napoca să găzduiască Gala Profesorului Bologna, în zilele de 6 și 7 mai. Elementul de noutate al Galei de anul acesta va fi un seminar pe tema „Învățământ Centrat pe Student".

Pentru mai multe detalii îl puteți contacta pe: Dragoş Costăchescu - Coordonator GPB 2011 la numărul de telefon 0745356358 sau prin e-mail: dbufu@yahoo.com .

O.S.U.T. Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică

Festivalul Universităţii Tehnice este unul dintre cele mai de amploare proiecte realizate de OSUT. Proiectul se desfăşoară în perioada 2-22 mai 2011 în facultăţile Universităţii Tehnice şi in campusul din Obersevator, cât şi din Mărăşti, fiind axat pe 6 direcţii ce acoperă o arie mare de interes pentru studenţi: Educaţional, Profesional, Cultural-Divertisment, Sport şi Sănătate. Scopul acestui proiect îl constituie implicarea studenţilor din Universitatea Tehnică din Cluj -Napoca în activităţi prin care aceştia să se identifice, în scopul dezvoltărilor abilităţilor profesionale.

Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul www.osut.org sau îl puteți contacta pe Radu Rus - Președinte OSUT - 0747 668 031, e-mail: radu.rus@osut.org.

Constanța

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța

LSUMC organizează în perioada 13-14 mai 2011 sesiunea de comunicari stiintifice a studentilor din cadrul Universitatii Maritime Constanta la care sunt invitati sa participe atat studenti din tara cat si din strainatate.Domeniile de interes sunt: Navigație și Transport Maritim si Fluvial; Economie și Management naval; Drept Maritim; Inginerie Mecanică;
Inginerie Electrică; Ingineria şi Protecția Mediului în Industrie ;Tehnologii şi Sisteme de Telecomunicatii ; Matematică-Informatică; Limba Engleza Tehnică; Științe Matematice și Matematici Aplicate. Cei care doresc să prezinte o lucrare privind unul din domeniile de mai sus sunt rugați să acceseze pagina www.cmu-edu.eu/sesiune.htmlși să trimită formularul de înscriere la adresasescomstudenti@imc.ropana in data de 7 mai 2011.

Pentru detalii îl puteți contacta pe :Bogdan Budașcu - Președinte LSUMC la adresabogdan.budascu@gmail.com sau la telefon 0746 342 648.

Iaşi

ASB - Asociaţia Studenţilor Bioingineri Iaşi

Asociaţia Studenţilor Bioingineri din Iaşi organizează în perioada 16 - 22 mai 2011 evenimentul „Zilele Facultăţii de Bioinginerie Medicală". Acest proiect se adresează tuturor studenţilor şi profesorilor din cadrul Facultăţii cu scopul de a pune în evidenţă calitatea de membru activ al acestei instituţii şi de a oferi tinerilor din întreaga ţară un cadru de afirmare în domeniul cercetării ştiinţifice, în cadrul „Conferinţei Naţionale de Bioinginerie pentru studenţi şi tineri cercetători, ediţia a XIV-a".

Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul: www.bioinginerie.ro/bengconference sau o puteți contacta pe Farcaș Antoaneta
- Vicepreședinte pe Imagine ASB la telefon 0752 68 98 22 sau pe e- mail:lapolissonne@yahoo.com

Petroșani

S.S.D.U.P. - Sindicatul Studentilor din Universitatea Petrosani

SSDUP împreună cu Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica organizeaza în perioada 12-14 mai 2011Zilele Tehnicii StudentestiPetrosani,Z.T.S.P. Prin acest proiect se doreste promovarea creativitatii si inventivitatii studentilor, oferindu-le posibilitatea de afirmare si exprimarea propriilor idei. Termenul limita de trimitere a lucrarilor de catre studenti este 10.05.2011. Acestea pot fi scrise pe urmatoarele domenii: Automatica si Informatica aplicata; Calculatoare si tehologia informatiei; Inginerie electrica; Inginerie energetica; Ingineria transporturilor; Inginerie mecanica; Constructii de masini.

Pentru alte detalii il puteti contacta pe PopescuMariusIonut- Presedinte SSDUP la numarul de telefon 0769219386 sau pe e-mail popescu_mariusionut@yahoo.com .

Sibiu

L.S.F.L.A. - Liga Studenţilor din Facultatea de Litere şi Arte

L.A.S.S.P.R.I. - Liga Absolvenţilor şi Studenţilor de la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale

S.S.M.H.S. - Societate Studenţilor Medicinişti „Hippocrates" Sibiu

C.S.E. - Clubul Studenţilor Economişti

UniverStudent International Fringe Festival a ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Festivalul, organizat între 2 şi 8 mai, reuneşte o serie de evenimente culturale, ştiinţifice şi sportive de care beneficiază gratuit orice student - atât din România, cât şi din străinătate. Tema de anul acesta este "devenire". Această ediţie îşi propune să participe la formarea atât profesională, prin workshop-uri, training-uri, la educaţia culturală, prin piese de teatru, recitaluri, concerte, vernisaje, cât şi la menţinerea sănătăţii fizice, prin campionate sportive.

Pentru mai multe detalii puteţi contacta pe:

Florin Alexandru Pavel- Preşedinte de festival la numărul: 0753 383 869 sau pe adresa de

e-mail: floripavel@yahoo.com .

Timişoara

L.S.F.E.E. - Liga Studenţilor din Facultatea de Electronică şi Electroenergetică

LSFEE organizeaza un proiect cu totul inedit: Schimb de Experienţă! Studenții pot alege una din cele două locaţii fie că e vorba de Cluj ori de Iaşi. Cunoaşterea unui nou campus universitar, studiul la o altă facultate de acelaşi profil (cursuri, laboratoare, seminarii), un mod de predare nou, într-un cadru diferit de viaţă studenţească, te vor scoate, cu siguranţă, din plictis, din monotonie. Legarea strânsă de prietenii, punct de plecare pentru colaborări ulterioare, este de asemenea un strop de vitalitate. Mai multe detalii pe site-ul http://lsfee.ro/ sau il puteti contacta pe Catalin LEUSTEAN - Presedinte LSFEE la numarul de telefon 0770736376.

O.S.U.T. - Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara

În acest an, StudentFest, festival ajuns la a XX-a ediţie, va avea loc între 2-8 mai la Timişoara, desfăşurându-se sub tema „Compromis". Festivalul urmăreşte promovarea unui număr de 500 tineri artişti din diverse domenii de activitate (muzică, teatru, publicitate, arhitectură, literatură, fotografie, film, arte plastice), care nu au posibilităţi proprii de lansare. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul www.studentfest.ro .


OSUT organizează "Calitatea în învățământul superior" suflă vântul de sub vorbe! În perioada 13-15 mai studenții vor avea ocazia să afle ce înseamnă "calitatea în învățământul superior", să participe la conferința CIIS și să aplici noile cunoștințe la workshop-uri! Astfel,OSUT invită studenții să se înscrie la workshop-urile:

  • Modalități de implicare a studenților în asigurarea calității în Universitate
  • Impactul calității actului educațional asupra gradului de angajabilitate a studenților

Programul conferinței, înscrieri și mai multe detalii pedse.osut.rosau la: Cristian-Andrei Panţir - Preşedinte OSUT- 0727 21 56 64 sau pe adresa pantir@osut.ro .

Acestea sunt doar o parte din activitățile pe care le întreprind organizațiile în luna mai pentru studenți.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii