Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiul I absolut la Concursul International de proiecte informatice pentru tinerii inventatori IYIPO (Georgia)

ro

02 May, 2012 20:09 1812 Marime text

_dsc0729.jpgÎn perioada 27-29 aprilie, a avut loc la Tbilisi, Georgia, a 6-a ediție a concursului internațional de proiecte informatice pentru tinerii inventatori IYIPO (International Young Inventors Project Olympiad), competiție la care au participat proiecte din 28 de țări. Cel mai bun proiect premiat la această competiție a fost "Nutrition assistant", realizat de elevii Liceului Internațional de Informatică, Diner Ismail (cls. A XII-a), Răzvan Codreanu, Vlad Urziceanu și Ștefan Pădurariu (cls. a XI-a), pregătiți de prof. Ali Cabas.

p1170477.jpgEchipa de inventatori a liceului nostru s-a întors acasă cu medalie de aur la categoria la care au participat - Tehnologia Informaticii, și Premiul I absolut, ca cel mai bun proiect medaliat cu aur din concurs. Elevii s-au arătat foarte încântați de participarea la acest concurs, de faptul ca au putut să-și facă foarte mulți prieteni din diferite țări, dar și de faptul că au fost vizitați și apreciați de Excelența sa, dl. Dumitru Badea, ambasadorul Romaniei in Georgia.

p1170666.jpgDe asemenea, ei au fost premiați și felicitați de prima doamnă a Georgiei, dna. Sandra Roelofs Saakasvili.

p1170916.jpgProiectul este constituit dintr-un website și o aplicație android pentru telefon mobil, iar aceste două programe lucrând împreună oferă utilizatorului posibilitatea de a-și îmbunătăți stilul de viață, asigurându-i accesul la informații despre nutriție și sănătate. "Asistentul nutritional" propune numeroase aplicații, cum sunt rețetele sănătoase, communicare instant cu un expert în domeniu, locația celor mai apropiate restaurante, scanarea codului de bare al produsului achiziționat asociată cu afișarea de informații despre acesta, propunerea de sfaturi personalizate în funcție de preferințele utilizatorului și chiar jocuri interactive pe telefonul mobil.

p1170928.jpgElevii, care lucrează la acest proiect de la începutul anului școlar, vor mai concura și la concursul internațional de proiecte informatice InfoMatrix, ce va avea loc la București, în perioada 3-7 mai. Concursul, organizat de Instituțiile de Învățământ Lumina în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, se află la cea de-a 10-a ediție. În finala din acest an vor participa 120 de proiecte selectate din peste 2000 de aplicații, din 35 de țări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii