Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul proiect cultural educațional în artele spectacolului, din România

ro

09 May, 2011 16:57 857 Marime text

"Practica artistică - tranziția tânărului artist spre piața muncii"

La data de 1.02.2011, Asociația Culturală Art Act a demarat proiectul Practica artistică - tranziția tânărului artist spre piața muncii, în calitate de beneficiar al programului european POSDRU, valoarea totală a finanțării fiind de 14.603.140,65 lei nerambursabili. În prezent, proiectul se derulează conform programului, managerii și echipa de implementare lucrează pentru coordonarea sub-echipelor, a consilierilor vocaționali și a responsabililor de practică, pentru eficientizarea comunicării cu elevii și studenții implicați în proiect.

Proiectul se derulează pe o durată de 3 ani și se adresează atât elevilor din învățământul preuniversitar vocațional cât și studenților din învățământul superior artistic, fiind, în acest moment, cea mai amplă acțiune inovatoare în domeniul artelor spectacolului. Proiectul se adresează unui grup țintă de 700 de participanți, elevi și studenți, care își vor dezvolta prin activitățile derulate în cadrul proiectului adaptabilitatea la cerințele specifice statutului de angajat.

Proiectul își propune o serie de obiective care să faciliteze procesul de incluziune pe piața muncii a tinerilor artiști și, astfel, să asigure o mai bună tranziție de la educație la o viață profesională activă.

Printre obiective se numără:

 Facilitarea stagiilor de practică în instituțiile profesioniste de cultură;

 Îmbunătățirea serviciilor de orientare și consiliere profesională;

 Cooperarea între mediul universitar și preuniversitar, mediul privat și instituții profesioniste de specialitate;

 Organizarea de evenimente artistice pentru relevarea „bunelor practici";

 Generarea unor soluții inovatoare (organizarea unor firme de exercițiu artistic, tabere de creație, workshop-uri specifice artelor abordate).

Acest proiect ambițios pe domeniul artelor spectacolului (coregrafie, muzică și artă dramatică) reunește un număr de șapte parteneri, din care cinci naționali (Academia de Muzică „Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia" Cluj-Napoca, Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" Cluj-Napoca, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă" Iași și Colegiul Național de Artă „Regina Maria" Constanța) și doi transnaționali (Ballettschule „Dance 2000" Austria și Tanzwerkstatt Marbach, Germania).

Fundația culturală ArtAct are ca obiectiv principal activitățile de artă și spectacole, iar unul dintre idealurile companiei este promovarea tinerelor valori ale teatrului. De la înființare, compania a încheiat mai multe contracte de prestări artistice cu diverse instituții de artă, acestea regăsindu-se pe site-ul www.artact.ro

Președinte ArtAct,

Marius Daniel Onică

Manager proiect,

Livia Gună

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii