Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Români de elită. Români ca tine!

ro

27 Oct, 2010 13:40 816 Marime text
Români de Elită, proiect al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), promovează exemple de români cu studii în străinătate care se bucură de succes peste hotare şi în ţară, pentru a încuraja tinerii să-şi urmeze visul oriunde în lume.

Bucureşti, 26 octombrie 2010. Educaţie de top în străinătate? Carieră de succes peste hotare? Întoarcerea în ţară? Prin Români de Elită, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pregăteşte un nou proiect care să suscite dezbateri şi să ofere răspunsuri la aceste întrebări vitale pentru foarte mulţi tineri români.

Adevăratele modele ale societăţii româneşti de astăzi. Români de elită este un proiect ce vizează mediatizarea adevăratelor modele ale societăţii româneşti de astăzi. Liga Studenţilor Români din Străinătate îşi propune astfel să demonstreze prin puterea exemplului că studiul în străinătate este la îndemâna oricărui tânăr român ambiţios şi bine pregătit, dar şi că întoarcerea în ţară reprezintă o opţiune ce poate aduce realizarea pe plan profesional.

Proiectul constă într-o serie de 48 de interviuri cu români care au studiat în străinătate și care au cariere de succes în România sau peste hotare, tineri ambiţioşi ce au depăşit constrângerile de natură financiară şi studiază astăzi la universităţi de top, dar şi personalităţi marcante ale societăţii româneşti de astăzi, oameni ce au spus „Da, România!" şi au demonstrat că întoarcerea în țară este posibilă. Interviurile vor fi publicate săptămânal cu ajutorul partenerului principal al proiectului, „România Liberă".

Invitaţie la dialog. Evenimentul de lansare al proiectului va avea loc vineri, 29 octombrie, începând cu ora 18.00, la Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti, sala 2013, fiind organizat în colaborare cu Senatul Studenţesc ASE. Agenda evenimentului este următoarea:

16:30 - 17:30 Conferinţă de presă

17:30 - 18:00 Sosirea participanţilor şi a invitaţilor

18:00 - 18:30 LSRS: Meritul tău, sprijinul nostru, viitorul României!

18:30 - 20:00 Panel: De ce să studiez în străinătate? De ce să revin în România? Moderator panel: Irina Nicoleta Scarlat, Membri panel: Marian Staş, Sandra Pralong, Mike Costache, Sorana Savu, Dragoş Preda

20:00 - 20:30 Sandra Pralong: De ce m-am întors în România?

Invitaţi de marcă. La evenimentul de lansare al proiectului vor participa personalităţi marcante ale societăţii româneşti de astăzi, printre care se numără: Acad. Univ. Dr. Ionel Haiduc, preşedinte al Academiei Române; Dl Sergiu Celac, ambasador; Florian Colceag, preşedinte IRSCA Gifted Education sau Marian Bălaşa, preşedinte alumni Fulbright.

„Prin evenimentul de lansare al proiectului Români de elită dorim să-i provocăm pe tineri la dialog cu privire la subiecte de interes pentru ei, dar prea puţin discutate într-un cadru organizat, la care să participe persoane ce au trăit experienţa studiului în străinătate, a succesului social şi profesional peste graniţe, dar şi pe cea a revenirii în ţară. Sperăm ca atât întâlnirea, de pe 29 octombrie, cât şi interviurile din săptămânile viitoare să-i inspire pe tinerii români în alegerea unui parcurs academic şi profesional." a declarat Ioana Enache, lider de proiect.

Povestea lor poate fi povestea ta! Vineri, începând cu ora 18, tinerii au ocazia să afle mai multe informaţii cu privire la motivele determinante de a studia în străinătate şi, respectiv, de a reveni în ţară, dar şi să intre în contact cu câțiva dintre oamenii de valoare ai României de astăzi. Participarea la eveniment este gratuită și se realizează pe baza înscrierii online la http://bit.ly/ar6LGF.

Tinerii ce doresc să participe la eveniment se pot înscrie până joi, 28 octombrie a.c., ora 12.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii