Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studentii își doresc o întrevedere cu Președintele României

ro

30 Nov, 2010 19:03 826 Marime text
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, în calitate de reprezentant legitim al studenţilor din România, dorește să aducă în atenția Președintelui României, o serie de probleme grave privind Legea Educaţiei Naţionale asumată de către Guvern.

În acest context, ANOSR solicită domnului Preşedinte printr-o scrisoare deschisă, posibilitatea de a aduce amendamente la prezentul proiect de lege, pentru ca studenții din România să nu își piardă drepturile câștigate cu mare efort în trecut. De asemnea, studenții își manifestă dorința de a avea o întrevedere pentru a putea detalia şi argumenta, aspectele de maximă importanţă.

Atragem atenția că principiul parteneriatului cu studenții este în spiritul Pactului pentru Educaţie, semnat cu bună credință de către ANOSR și stipulat, de altfel, în Strategia Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii, Capitolul 9.3: " Studenţii trebuie să devină o prezenţă activă, nu numai în organele de decizie colectivă (Consilii profesorale, Senat), unde adesea votul lor nu contează, ci şi în managementul executiv al instituţiei."

Deşi în textul legii este specificat clar că "studenţii sunt parteneri în comunitatea academică", constatăm cu dezamăgire că acest aspect este lipsit de coerenţă şi echitate, şi mai mult acest principiu mai sus menţionat, nu este RESPECTAT. Studenţii sunt excluşi din cele mai importante foruri de decizie şi anume comisia/modalitatea de alegere a rectorului şi consiliul de administratie al universităţii.

"Considerăm că studenţii trebuie să fie reprezentaţi în proporţie de minim 25% în toate structurile şi mecanismele cu rol decizional, executiv sau consultativ. Aceştia reprezintă mai bine de 90% din comunitatea academică, iar reprezentarea studenților este un drept fundamental pe care nu suntem dispuși să îl pierdem." Daniela Alexe - Președinte ANOSR

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii