Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tot mai aproape de premierea Marilor Profesori care ne inspiră

ro

15 Apr, 2011 13:58 821 Marime text

Gala Profesorului Bologna, evenimentul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) ajuns anul acesta la a IV-a ediţie, se află în plin proces de pregătire. Data de 6 aprilie, momentul încheierii nominalizărilor profilor tari, a reprezentat simultan şi startul procesului de evaluare a celor nominalizaţi.

În urma atelierelor regionale de pregătire a studenţilor evaluatori care au avut loc la Cluj, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, un număr de peste 90 de studenţi membri ai organizaţiilor studenţeşti din ANOSR s-au familiarizat cu profilul în care trebuie să se încadreze un Prof Tare, precum şi cu principiile după care se ghidează un profesor care plasează învăţământul centrat pe student ca prioritate în activitatea sa.

Din totalul de 720 de nominalizări primite în acest an, 412 profesori urmează să fie evaluaţi în perioada următoare, excluzând profesorii care, stârnind deja simpatie în rândul studenţilor, au primit mai multe nominalizări, cât şi pe cei care au fost premiaţi în cadrul ediţiilor anterioare ale proiectului.

Analizând distribuţia geografică a nominalizărilor primite, putem observa că 30% dintre acestea vizează profesori din cadrul universităţilor Clujene, urmaţi de profesorii din Bucureşti ce însumează aproximativ 20% din totalul nominalizărilor primite. Studenţii din Timişoara şi Iasi au dorit să mulţumească prin intermediul proiectului unui număr de 47, respectiv 40 de profesori pentru modul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea şi reprezintă modele demne de urmat. Centrele Suceava, Sibiu, Galaţi şi Petroşani au o medie de 20 de potenţiali profesori Bologna per centru universitar şi mai puţin de 10 profesori nominalizaţi întâlnim în centrele Alba Iulia, Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Oradea, Ploieşti şi Târgu Mures.

Un aspect inovativ al Galei Profesorului Bologna din acest an se referă la prezentarea perspectivei unui elev asupra ceea ce reprezintă pentru el profesorul universitar ideal, ce calităţi trebuie să aibă acesta şi cum trebuie să contribuie el la dezvoltarea viitorului student. Această perspectivă redactată sub forma unui eseu, va fi prezentată într-o intervenţie în cadrul festivităţii de premiere, lucrarea fiind câştigătoarea concursului adresat elevilor. Competiţia de eseuri la care poate participa orice elev se încheie pe data de 24 aprilie.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul www.ProfiTari.ro!

Vă aşteptăm la Gala Profesorului Bologna între 6 - 7 mai la Cluj-Napoca pentru a aplauda împreună valorile învăţământului superior românesc!

_____________________________________________________________________________

Despre ANOSR:

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) s-a format în urma mişcărilor studenţeşti din toamna anului 1999. Astăzi ANOSR reuneşte 71 de organizaţii studenţeşti cu tradiţie din România, reprezentând 500.000 de studenţi la nivel naţional. ANOSR este unica federaţie studenţească din ţara noastră recunoscută şi reprezentată la nivel european, fiind membră în cadrul European Students' Union (ESU). În 2007, ANOSR a primit premiul Galei Societăţii Civile la Secţiunea Educaţie, iar în 2008, Ligia Deca, fost preşedinte ANOSR, a preluat coordonarea Coaliţiei pentru Universităţi Curate, unde ANOSR este şi unicul reprezentant al studenţilor. Din mai 2008 Ligia Deca a fost preşedintele Organizatiei Europene a Studenţilor, fiind primul student din Europa de Est care a deţinut această funcţie, realeasă în aprilie 2009 (până în mai 2010) pentru un nou mandat în fruntea a peste 11.000.000 de studenţi din Europa.

Reprezentăm viitorul!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii