Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Marti, 15 Martie 2011

ro

15 Mar, 2011 17:51 916 Marime text

În cadrul manifestărilor dedicate jubileului de 50 de ani de existenţă ai Universităţii Ovidius din Constanţa, miercuri, 16 martie 2011, va avea loc Conferinţa domnului KiyotakaAkasaka, cu tema „Organizaţia Naţiunilor Unite şi provocările globale actuale". Evenimentul, organizat de Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră, se va desfăşura începând cu ora 11.00, în Aula Magna, Bd. Mamaia, nr.124.

Kiyotaka Akasaka, Sub-Secretar General al Organizaţiilor Naţiunilor Unite pentru Comunicare şi Informare Publică, va fi oaspetele Universităţii Ovidius din Constanţa după ce astăzi susţine la, Academia Română, conferinţa cu tema „Creând o cultură a responsabilităţii intelectuale şi sociale".

La începutul carierei sale, KiyotakaAkasaka s-a alăturat Ministerului Japonez al Afacerilor Externe în luna aprilie 1971, imediat după absolvirea Univeristăţii Kyoto, unde a obţinut licenţa în Drept. Din 1972 până în 1974, a fost, de asemenea, student la Colegiul Trinity, Cambridge, în Marea Britanie, unde a obţinut diploma de licenţă şi masterat în Economie.

În perioada 1993 - 1997, Kiyotaka Akasaka a deţinut o funcţie oficială în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi din anul 1988 până în 1991 a fost membru al Secretariatului Acordului General pentru Tarife şi Comerţ (precursorul - Organizaţiei Mondiale a Comerţului).

Kiyotaka Akasaka a deţinut funcţia de Ambasador al Japoniei la ONU în 2000 şi 2001. A fost implicat în pregătirea Summit-ului Mondial pentru Dezvoltare Durabilă, ce a avut loc la Johannesburg în 2002. În anul 1997 a fost numit Director General Adjunct al Departamentului de Cooperare Multilaterală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Japonia, funcţie în care a fost unul din negociatorii principali ai Japoniei în cadrul Conferinţei de la Kyoto pentru Schimbări Climatice, în luna decembrie 1997. Anterior, a deţinut o serie de poziţii de conducere în cadrul Ministerului, inclusiv cea de Director Adjunct în cadrul Departamentului de Presă.

Din luna august 2003 până în luna martie 2007, Kiyotaka Akasaka a deţinut funcţia de Secretar General Adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), unde a fost responsabil pentru dezvoltare, dezvoltare durabilă, mediu şi parteneriate cu alte organizaţii internaţionale. Şi-a dezvoltat o reputaţie ca fiind o sursă de reforme şi iniţiative inovative, care au dus la îmbunătăţirea coordonării între numeroasele departamente ale OCDE, ducând astfel la consolidarea eficienţei acestei organizaţii.

La data de 9 februarie 2007, Ban Ki-moon, Secretarul General al Naţiunilor Unite, l-a numit pe Kiyotaka Akasaka în funcţia de Sub-Secretar General al Organizaţiilor Naţiunilor Unite pentru Comunicare şi Informare Publică.

Kiyotaka Akasaka este co-autor a numeroase cărţi, printre care amintim: The GATT and the Uruguay Round Negotiations şi The Cartagena Protocol on Biosafety. De asemenea, este autorul a numeroase articole în domeniul comerţului, mediului şi dezvoltării durabile.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius

15 martie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii