Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1517 femei au completat chestionarul de pe www.ceisidorescfemeile.ro - rezultate studiu

ro

24 Sep, 2012 22:01 716 Marime text

PENTRU 70% DINTRE MAME, COMPLEXITATEA MEDICALĂ ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ ÎNTR-UN SPITAL

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 24 septembrie 2012 - Reţeaua privată de sănătate Regina Maria va inaugura oficial, la începutul lunii octombrie Spitalul Băneasa, primul spital privat din România dedicat sănătăţii femeilor şi copiilor. Spitalul Băneasa reuneşte serviciile complexe de obstetrică-ginecologie cu cele de pediatrie, din momentul naşterii, până la 18 ani. Până la momentul lansării, Reţeaua Regina Maria şi-a propus să afle răspunsul la întrebarea „Ce îşi doresc femeile de la furnizorul lor de servicii de sănătate" chiar de la femei. Pe microsite-ul www.ceisidorescfemeile.ro, prin completarea unui chestionar, pacientele au fost invitate să împărtăşească tot ce este important atunci când vin la medic pentru ele sau pentru copiii lor.

1517 femei au completat chestionarul, în perioada 1 august - 6 septembrie 2012. Dintre acestea, 763 sunt mame (50.30%), 619 femei fără copii (40.80%) şi 135 femei însărcinate (8.90%).

Studiul evidentiază tendinţa accentuată a mamelor de a se informa în legătură cu medicul sau cu spitalul la care merg pentru ele sau pentru copiii lor. 85,98% dintre mame cred că cel mai important atribut al unui spital de pediatrie este să găsească aici medici pregătiţi, care să lucreze în echipă cu alte specialităţi către care le poate îndruma (55,5%), iar medicii ar trebui să le acorde timp suficient pentru un diagnostic corect (77,33%), să ia în calcul tot istoricul medical şi nu doar o nevoie punctuală (68,94%) şi, într-o măsură mai mică, să aibă o reputaţie bună (39,32%). La întrebarea legată de cea mai importantă calitate pe care medicul ar trebui să o aibă, 66,84% dintre mămici au răspuns că medicul ar trebui să le ofere soluţiile cele mai potrivite pentru cazul lor.

Mediul on-line este o sursă credibilă de informaţii medicale, însă medicul rămâne principala sursă de încredere pentru 88% dintre femeile care au copii. Se confirmă faptul că alegerea serviciilor medicale are la bază o etapă de informare din mai multe surse, până în momentul în care pacienta ajunge la cabinet. În momentul în care se confruntă cu o problemă de sănătate, mămicile le cer sfatul şi prietenelor apropiate (15,20%), se sfătuiesc cu soţul (12,32%) şi cu părinţii (12,19%).

Gestionarea cazurilor medicale complexe precum naşterile premature devine un criteriu important pentru paciente. Mămicile (74,44%) vor să găsească într-un spital privat dedicat femeilior posibilitatea de a realiza aici toate tipurile de investigaţii şi intervenţii de obstetrică şi ginecologie. De asemenea, serviciile medicale de urgenţă sunt apreciate de 73% dintre respondenţi. Aparatura medicală avansată este foarte importantă pentru 64,88% dintre mămici, în vreme ce posibilitatea realizării de intervenţii pediatrice complexe, ca în străinatate, este importantă pentru 70% dintre acestea.

Pentru sănătatea copiilor lor, 84,40% dintre mămici îşi doresc o relaţie de lungă durată şi de încredere cu medicul pediatru, o atmosferă caldă, confortabilă, într-o zonă liniştită şi asistenţă personalizată. Facilităţi precum: existenţa locurilor de parcare, posibilitatea de acces la mijloace de transport în comun sau serviciile de catering din spital sunt secundare.

DESPRE REŢEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE REGINA MARIA

Regina Maria este cea mai mare reţea privată de sănătate din România, cu peste 1000 de medici în cele cinci spitale şi 18 policlinici în Bucureşti şi în ţară. Regina Maria include servicii spitalicesti, imagistică, pediatrie, laboratoare clinice şi bancă de celule stem.

FEMEILE FĂRĂ COPII FOLOSESC MEDIUL ONLINE PENTRU INFORMAREA MEDICALĂ (34%), ÎNSĂ PE PRIMUL LOC RĂMÂNE OPINIA MEDICULUI

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 24 septembrie 2012 - Reţeaua privată de sănătate Regina Maria va inaugura oficial, la inceputul lunii octombrie, Spitalul Băneasa, primul spital privat din România dedicat sănătăţii femeilor şi copiilor. Spitalul Băneasa reuneste serviciile complexe de obstetrică-ginecologie cu cele de pediatrie din momentul naşterii, până la 18 ani. Până la momentul lansării, Reţeaua Regina Maria şi-a propus să afle răspunsul la întrebarea „Ce îşi doresc femeile de la furnizorul lor de servicii de sănătate" chiar de la femei. Pe microsite-ul www.ceisidorescfemeile.ro, prin completarea unui chestionar, pacientele au fost invitate să împărtăşească tot ce este important atunci când vin la medic pentru ele sau pentru copiii lor.

1517 femei au completat chestionarul, in perioada 1 august - 6 septembrie 2012. Dintre acestea, 763 femei cu copii (50.30%), 135 femei insarcinate (8.90%) si 619 femei fara copii (40.80%).

Din studiul amintit reiese ca femeile care nu au copii, deşi au o vârstă mai mică decât restul respondenţilor, sunt constiente de importanta serviciilor medicale si isi doresc in primul rand (80,61%) accesul la toate tipurile de interventii si investigatii ginecologice, indiferent de complexitatea lor. În ceea ce priveşte informarea pentru informatii medicale, femeile care nu au încă copii se îndreaptă destul de mult către mediul online (34%), pe primul loc rămânând totuşi opinia medicului ca sursă de încredere.

Relaţia medic-pacient este foarte importantă pentru această categorie de femei, aşteptările lor trecând de simplul diagnostic şi tratament. Astfel, medicul trebuie sa acorde timp suficient pentru un diagnostic corect (78,35%) şi sa ia in calcul tot istoricul medical si nu doar o nevoie punctuala (66,07%), in vreme ce, intr-o proportie de 21,32% dintre femei isi doresc ca medicul sa isi aminteasca de ele la urmatoarea vizita.

Aşteptările de la un spital privat au crescut şi în rândul femeilor fără copii, mai mult decât un ambient plăcut ele aşteptând o echipa de medici foarte bine pregatita (70,27%) şi servicii medicale personalizate (68%) alaturi de cea mai buna solutie medicala pentru cazul lor. In plus, un procent semnificativ,de 60%, considera ca politica de preturi transparenta este foarte importanta.

Legat de sanatatea copilului pe care il vor avea in viitor, 73% considera foarte importanta relatia de lunga durata, de incredere cu medicul pediatru. O atmosfera calda, confortabila, intr-o zona linistita reprezintă "ingredientul" care conteaza in cea mai mare masura in evaluarea conditiilor oferite de un spital (47,33%)

DESPRE REŢEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE REGINA MARIA

Regina Maria este cea mai mare reţea privată de sănătate din România, cu peste 1000 de medici în cele cinci spitale şi 18 policlinici în Bucureşti şi în ţară. Regina Maria include servicii spitalicesti, imagistică, pediatrie, laboratoare clinice şi bancă de celule stem.

84% DINTRE FEMEILE ÎNSĂRCINATE CRED CĂ ECHIPA DE MEDICI ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 24 septembrie 2012 - Reţeaua privată de sănătate Regina Maria va inaugura oficial, la inceputul lunii octombrie, Spitalul Băneasa, primul spital privat din România dedicat sănătăţii femeilor şi copiilor. Spitalul Băneasa reuneşte serviciile complexe de obstetrică-ginecologie cu cele de pediatrie, din momentul naşterii, până la 18 ani. Până la momentul lansării, Reţeaua Regina Maria şi-a propus să afle răspunsul la întrebarea „Ce îşi doresc femeile de la furnizorul lor de servicii de sănătate" chiar de la femei. Astfel că, pe microsite-ul www.ceisidorescfemeile.ro, prin completarea unui chestionar, pacientele au fost invitate să împărtăşească tot ce este important atunci când vin la medic pentru ele sau pentru copiii lor.

1517 femei au completat chestionarul, în perioada 1 august - 6 septembrie 2012. Dintre acestea, 763 mame (50.30%), 619 femei fără copii (40.80%) şi 135 femei însărcinate (8.90%).

Din rezultatele studiului reiese că aşteptările femeilor însărcinate de la un spital dedicat femeilor şi copiilor înclină balanţa spre accesul la o echipă de medici foarte experimentaţi. Astfel, medicul de obstetrică-ginecologie ar trebui să le ofere cele mai potrivite soluţii pentru cazul lor, echipa de medici fiind cea mai importantă (84%). O comunicare eficientă între paciente şi medici este apreciată, acest element fiind considerat necesar pentru un diagnostic corect (83,70%). Corelat, relaţia de încredere între medicul obstetrician şi viitoarea mămica este deosebit de importantă (86.67%), aceasta percepându-l ca fiind principala sursă de încredere, femeile însărcinate acordând mai puţină importanţă informaţiilor aflate online (30%).

Pentru viitoarele mămici este important să ştie că în spital au acces, în caz de nevoie, la investigaţii şi intervenţii ginecologice, indiferent de complexitatea lor (83%). Tot în ceea ce priveşte spitalul, pentru 58% dintre viitoarele mame, acesta ar trebui să aibă o bună poziţionare, iar jumătate dintre acestea îşi doresc un spital cu o politică de preţuri transparentă.

Femeile sunt foarte preocupate de subiectul gestionării nașterilor premature și de dotarile care să susțină medicul, acest studiu dovedindu-ne că unul dintre lucrurile esențiale este posibilitatea intervenției în acest caz (77.4%). Existenţa unei echipe de medici de gardă disponibilă în permanenţă este şi ea una dintre dorinţele viitoarelor mămici (60%), în timp ce doar 56,30% consideră că fiind foarte important mediul în care vor naşte şi planul de naştere pe care îl discută cu medicul ginecolog.

DESPRE REŢEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE REGINA MARIA

Regina Maria este cea mai mare reţea privată de sănătate din România, cu peste 1000 de medici în cele cinci spitale şi 18 policlinici în Bucureşti şi în ţară. Regina Maria include servicii spitalicesti, imagistică, pediatrie, laboratoare clinice şi bancă de celule stem.

Mai multe detalii puteți găsi aici:

www.reginamaria.ro

www.reginamaria.ro/ceisidorescfemeile.ro;

www.facebook.com/REGINAMARIA.Reteaua.privata.de.sanatate

www.youtube.com/reteauareginamaria

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii