Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batalia pentru premii a inceput! Toata lumea vrea sa ajunga la Chitila Film Fest!

ro

12 Aug, 2012 19:01 1198 Marime text

A doua editie a Festivalului Chitila Film Fest se desfasoara in perioada 31 august - 2 septembrie. Preselectiile deja au inceput, iar pentru a intra in spiritul competitiei, organizatorii au realizat un spot inedit si extrem de haios. Va invitam sa-l urmariti si sa va mobilizati pentru preselectii, deoarece cei care doresc sa se inscrie in competitie o pot face pana la data de 15 august!

Puteti urmari aici spotul Chitilia Film Fest 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=FfVGFzw_TWM

Asa arata Trofeul Chitila Film Fest 2011:
http://chitilafilmfest.ro/wp-content/uploads/2011/08/CFF2011.jpg

Pentru ca a debutat anul trecut si s-a bucurat de succes, Chitila Film Fest, o competitie nationala de filme documentare si scurtmetraje de fictiune si animatie, dedicata regizorilor romani, se afla anul acesta la a doua editie!
Aceasta se va desfasura in perioada 31 august - 2 septembrie 2012. In primele doua zile se va desfasura concursul propriu-zis, iar pe 2 septembrie va avea loc festivitatea de premiere.
Studentii, absolventii facultatilor de profil, precum si regizorii si oamenii din industrie se pot inscrie in competitie pana la data de 15 august, cu productii din portofoliul propriu. Pânã la data de 25 august juriul va avea de ales si departajat dintr-o lunga serie de filme.
In competitia finala vor fi nominalizate 5 scurtmetraje de fictiune si 5 documentare pe baza selectiei facute de juriul Festivalului pana la data de 15 august.

La preselectie vor fi admise doar filmele care indeplinesc urmatoarele conditii:

- nu depasesc 20 de minute


- sunt subtitrate in engleza, daca dialogul este in alta limba decat
romana sau engleza
- sunt transpuse pe format digital, DVD sau DVCAM

Filmele trebuiesc predate la sediul Sprint Media Group ( adresa se poate gasi pe www.sprintmedia.ro)

În premieră pentru festivalurile de gen, filmele înscrise în concurs vor fi proiectate pe un ecran gigant, amplasat chiar pe lacul din
Chitila, lângă singura rezervaţie de nuferi din zona de sud a României.

Publicul va putea viziona producţiile din competiţie într-o zonă special amenajată pe malul apei, la baza a trei stejari seculari - simbol al oraşului Chitila.

Anul trecut, din juriul Chitilia Film Fest au facut parte regizorul Ioan Carmazan, actorul si profesorul Eusebiu Stefanescu si criticul de film Laurentiu Damian care au fost placut surprins de organizarea intregului eveniment.

"Acest festival este rodul muncii noastre de peste 2 ani iar bucuria vine atunci cand vezi publicul, care se inghesuie pe bancute sau paturi pentru a viziona filmele prezentate in cadrul festivalului. Locatia splendida de pe malul lacului Chitila ne-a determinat sa organizam acest festival aici iar autoritatile locale ne-au sprijinit in tot ceea ce am realizat, motiv pentru care le multumim inca o data!", spune unul dintre organizatori,MariusChina- manager SprintMedia Group.

"Chitila Film Fest este o initiativa care pune orasul nostru pe harta culturala si care deschide noi oportunitati pentru pasionatii de film. In Chitila avem un public numeros care apreciaza arta cinematografica, iar acest festival este o forma de promovare a culturii care indeplineste toate cerintele unui eveniment cultural de exceptie", Emilian Oprea, Primarul orasului Chitila.

Chitila Film Fest se doreste a deveni, odata cu editiile viitoare, organizate anual, o rampa de lansare pentru tinerii regizori, in cursa pentru marile festivaluri de film internationale.

Transportul este gratuit si asigurat de organizatori, traseul fiind : Metrou 1 Mai - Chitila Film Fest si retur.

Mai multe detalii pe:http://chitilafilmfest.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii