Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:17 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când trebuie să suni avocatul?

ro

08 Oct, 2012 22:19 1240 Marime text

Datorită situatiei economice și percepției românilor față de serviciile oferite de avocați, mulți oameni nu știu într-adevar când să sune un avocat și când nu. Mulți preferă să rezolve problemele cu resurse / cunoștințe proprii fară a apela la un avocat neștiind că acest lucru de multe ori duce la costuri mult mai mari decat cele care erau implicate la început spune avocat Elena Grecu.

Alo, D-le. avocat, ce trebuie să fac, cum trebuie să procedez...?

Se știe deja că unele dintre cele mai dificile probleme juridice sunt cazurile civile, cazul în care o persoană îi aduce un prejudiciu altei persoane (nu luăm în considerare o faptă penală / crimă), în astfel de situații se pot afla și companiile. Atunci când cineva (persoană fizică / juridică) face ceva unei alte persoane cu același statut sau nu, numai primul instinct este să sunăm la poliție. A suna la poliție nu este neapărat inutil, dar poliția vine și constată și spune daca este de competența lor sau nu, ce facem în astfel de situații? Sunăm la cunoaștințe să întrebăm și să ne informăm mai mult (timpul trece), căutăm pe Internet situații asemanătoare (timpul trece). Timpul trece iar siguranța acelei persoane poate fi pusă în pericol, ce s-ar întampla daca acea persoana (fie ea fizică sau juridică) sună un avocat?

A avea un avocat "al casei" este un pas înainte pentru a vă proteja drepturile, spune avocat Elena Grecu

Alo, D-le avocat, vreau sa știu cum este mai bine pentru mine ...

Atunci când suntem într-un impas iar situațiile dificile din familie ne presează emoțional, de multe ori suntem determinați să luăm decizii nu tocmai potrivite pentru noi personal și pentru membrii familiei. În astfel de situații putem vorbi de sprijinul copiilor, custodia copiilor, divorțul propriu-zis, negocierile și hotărârile referitor la bunurile imobile, testamente, un avocat nu ar fi implicat emoțional și ar propune soluții care vă var avantaja.

Avocatul vă reprezintă pe dumneavoastră și interesele potrivite pentru dumneavoastră.

Alo, D-le avocat, contractele firmei mele nu îmi oferă siguranța...

Dacă dețineți o afacere, care este primul colaborator la care va gândiți? 90% dintre cei întrebati ar răspunde: un contabil. Asa este, contabilul este cel care vă poate ține evidența financiară și în principiu știe noutățile legate de domeniul în care lucrează - declarații, formulare, deducere, s.a. Dar ce faceți cu toate celelalte documente? Contractele cu furnizorii, contractele încheiate cu clienții, contractele de muncă, etc. - sunt acte care de multe ori mulți dintre noi suntem tentați să le folosim pe ale colaboratorilor sau ce găsim din diverse surse - cel mai des fiind cele preluate de pe Internet.

La început când afacerea este mică, ne putem baza pe astfel de contracte luate din diverse surse, care unele se potrivesc și ne oferă o oarecare siguranță.

Dar care este limita la acest început?

Nu puțin sunt cei care au folosit astfel de contracte standard luate din diverse surse și au avut surprize neplăcute, concurență este pană la urmă factorul care te determină să apelezi la un avocat, a mai precizat avocat Elena Grecu

De ce? Pentru că marea majoritate spun la început că se descurcă singuri și nu trebuie să aibă costuri suplimentare, concurența dorește să ramană în top și cheltuie pentru a ramâne acolo prin consultanța necesară de la înființare pană la maturitatea companiei sale. Concurența va fi informată mereu de avocat despre chestiuni legate de domeniul de activitate, legile locale, angajații săi, contractele cu partenerii și furnizorii.

Avem nevoie de un avocat, cum procedam să găsim unul de încredere?

În orice moment și în orice situație primul pas este de a găsi un avocat, astfel atunci când vom avea nevoie de el să știm ca putem apela la el. Ideal ar fi ca această cautare să aiba loc într-un moment când nu este nevoie stringentă de a apela la serviciile unui profesionist - astfel încât decizia de a lucra cu un avocat sau cu un altul va fi una corectă.

A cerceta și căuta un avocat atunci când suntem deja implicați într-o problemă, procentajul de a găsi un avocat potrivit profilului nostru / sau al companiei scade. Astfel atunci cand apare o problemă de orice fel, nu trebuie să ne mai chinuim a cauta un avocat în primul rând disponibil ci trebuie doar sa așteptăm raspunsul la problemă de la avocatul cu care deja colaborăm.

Alo, D-le avocat...din păcate nu a răspuns la telefon, am probleme ce pot face?

Încrederea în avocat începe din momentul în care iți raspunde la telefon.

******

Despre Grecu & Lawyers

Relația Client-Avocat este un parteneriat bazat pe încredere, profesionalism și confidențialitate.

Ne adresăm atât persoanelor juridice cât și persoanelor fizice, fie că acestea sunt din România, din Uniunea Europeană, sau din state terțe.

Suntem alături atât de cei care au nevoie de un serviciu punctual, cât și de cei care au nevoie de un "sfătuitor" permanent. Știm că fiecare Client este diferit iar avocații noștri vor propune cele mai bune soluții în funcție de nevoile specifice și de particularitățile business-ului, ori a cazului concret.

Avocații din departamentele noastre de specialitate pot oferi deopotrivă consultanță, cât și reprezentare în instanță, astfel încât avocatul desemnat va putea asista Clientul pe toată durata colaborării.

Știm că doar o rețetă de implicare, documentare și transparență poate face un Client să fie mulțumit de serviciile oferite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii