Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dinamizarea cooperării pe linie camerală dintre România, Franţa şi Moldova prin twinning-ul Moldova GO EAST, iniţiat de Camera de Comerţ şi Industrie a României

ro

14 Feb, 2013 18:32 886 Marime text

Bucureşti, 14 februarie 2013: Într-o atmosferă de deschidere şi prietenie, în contextul unor rezultate foarte bune şi a perspectivelor deschise, întâlnirea de evaluare a twinning-ului Moldova GO EAST, coordonat de Camera de Comerţ Naţională a României, desfăşurată la Chişinău, Republica Moldova, sediul CCIRM, a evidenţiat importanţa colaborării intercamerale prin schimburi de bune practici şi implementarea de noi servicii, precum ChamberTrust.

Conectarea la reţeaua mondială şi crearea unei baze de date internaţionale a ofertelor comerciale sunt rezultate importante ale proiectului pilot reiterat, dezvoltat de CCI a României, CCI Paris şi CCI a Moldovei, a subliniat Dl. Gheorghe Cucu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, notând că astăzi „mediul economic este dinamic şi de aceea trebuie să fim şi noi în pas cu schimbările care au loc, iar Camerele de Comerţ deţin instrumentele necesare pentru a-şi consolida eforturile. Crearea şi valorificarea reţelelor internaţionale de baze de date cu informaţii de afaceri este un avantaj pe care îl avem faţă de alte organizaţii".

În acest context, Şeful Biroului Relaţii Externe, din cadrul CCI a României, dra. Cristina Ionescu şi Directorul Departamentului Cooperare Internaţională al CCI Paris, dl. Georges Fischer au arătat la rândul lor că schimbul de experienţă în cadrul proiectului East Invest a fost benefic pentru toate părţile, datorită deschiderii, receptivităţii, comunicării eficiente şi a rezultatelor concrete.

„Camerele de Comerţ din diverse ţări sunt membrii aceleiaşi familii, de aceea este necesar să interacţioneze şi să se ajute reciproc. Având obiective şi probleme similare, ele trebuie să îţi consolideze eforturile pentru a susţine agenţii economici", a subliniat dl. Fischer.

Proiectul East Invest este o iniţiativă a Asociaţiei Camerelor de Comerţ Europene (EUROCHAMBRES), cofinanţată de Comisia Europeană, care întruneşte 84 de parteneri din Uniunea Europeană, ţările Parteneriatului Estic şi Turcia.

Direcţia Reprezentare Camerală
Biroul Relaţii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii