Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GRATIS un oraş ECO-logic!

ro

06 May, 2012 21:22 858 Marime text

Promovăm la Constanţa, în premieră naţională, o nouă ştiinţă: Ecologia Politică. Suntem conştienţi de fragilitatea ecosistemului şi a resurselor limitate şi de aceea căutăm formula unui echilibru între om şi natură. Pentru aceasta avem nevoie de cetăţeni care să folosească responsabil ştiinţa şi tehnologia şi care să înţeleagă că ecologia este forţa politică a secolului XXI. Ne dorim o nouă Constanţă şi un New Deal cu cetăţenii acesteia şi de aceea vom încheia un contract ecologist cu Constanţa. Gheorghe Donţu urmăreşte ca prin Ecologie să ajungă la Primărie şi împreună cu Partidul Ecologist Român prezintă o viziune nouă pentru o mai bună calitate a vieţii pentru toţi cetăţenii Constanţei.

Ecologia politică urmăreşte pentru Constanţa implementarea a 3 piloni fundamentali pentru bunăstarea cetăţenilor:

1. Economia vieţii cotidiene

Vom crea un sistem prin care constănțenii vor primi bani dacă vor colecta selectiv deșeurile.

Taxele locale vor fi reduse, iar cele abuzive sau nejustificate vor fi eliminate.

Vom încuraja reîntoarcerea în oraș a societăților comerciale alungate de fiscalitatea excesivă și vom elimina taxa de liniște.

Programele europene vor aduce fonduri la Constanţa şi vor contribui la realizarea unor parteneriate public - privat, care să atragă investitorii interesaţi să dezvolte afaceri în cadrul cărora să fie exploatate energiile eoliană şi solară (câmpurile de centrale eoliene şi panouri fotovoltaice să ocupe primul loc). Facilităţile pe care le vom oferi investitorilor străini vor constitui o ofertă de nerefuzat pentru aceştia. Încurajarea investitorilor de a veni şi dezvolta afaceri la Constanţa va duce la o creştere considerabilă a numărului de locuri de muncă.

Vom sprijini afacerile comunităţii locale şi în special magazinele mici şi pieţele de cartier, în cadrul cărora se va încuraja comercializarea produselor locale direct de către producători.

Vom sprijini dotarea şi dezvoltarea şcolilor, a bibliotecilor şi spitalelor. Construirea şi înfiinţarea de creşe şi grădiniţe este o prioritate pentru noi, fiind conştienţi că un număr mic de copii în fiecare formaţie de studiu garantează o educaţie şi o instruire corectă a micilor cetăţeni ai Constanţei. Intenţionăm să găsim, în parteneriat cu oamenii de afaceri locali, soluţii pentru a asigura o masă gratuită pe zi tuturor copiilor din aceste instituţii.

Ne dorim o societate locală a bunăstării, în care taxele percepute de primărie să servească reducerii inegalităţii.

2. Mediul

Vom direcţiona eficient taxele existente pentru a proteja mediul.

Vom iniţia un program de responsabilizare a constănţenilor în privinţa reciclării. Suntem conştienţi că se cheltuie foarte mulţi bani pentru sortarea şi reciclarea deşeurilor şi că pentru autorităţile locale de până acum a fost mai ieftin să le îngroape sau să le incinereze. Dar pentru noi otrăvirea solului şi aerului nu este o opţiune. Natura nu negociază! De aceea fiecare gospodărie trebuie să primească coşuri de gunoi gratuite şi instrucţiuni de sortare ale deşeurilor. Fiecare spaţiu amenajat pentru resturi menajere va fi dotat cu un automat care va deveni partenerul de afaceri al constănţenilor. Automatele vor primi peturi, doze de aluminiu şi recipiente de sticlă şi vor elibera la schimb vauchere care prezentate la ghişeele de taxe şi impozite vor determina scăderea considerabilă a acestora.

3. CetăţenIi şi administraţia publică locală

Milităm pentru o comunitate locală puternică în cadrul căreia să se dezvolte la Constanţa un spaţiu în care copiii să înveţe şi să se joace. Constanţa are nevoie de străzi iluminate ecologic, liniştite, curăţate cu materiale ecologice şi nu în ultimul rând sigure. Criminalitatea stradală este un fenomen în creştere la Constanţa. Statisticile arată că potenţialii infractori sunt bărbaţii tineri. De aceea ne propunem ca împreună cu poliţia locală să dezvoltăm campanii sociale care să se adreseze în primul rând acestei categorii de tineri. Prevenire, recuperare, reintegrare.

Cultura constănţeană trebuie să se bucure de atenţia pe care o merită, iar fondurile pe care intenţionăm să i le oferim vor contribui şi la reluarea turismului cultural şi istoric la Constanţa. Întreprinzătorii vor fi încurajaţi să dezvolte turismul 12 luni pe an, clima, peisajul, produsele locale fiind în sprijinul acestei activităţi.

Transportul public în comun trebuie să asigure accesul direct la toate facilităţile de interes public. Un transport în comun civilizat, punctual şi curat şi ieftin va încuraja constănţenii să-şi lase maşinile acasă şi să contribuie la scăderea poluării. Categoriile sociale defavorizate vor avea în continuare facilităţi, elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de transport gratuit.

Prin punerea în practică a acestor intenţii vom construi o comunitate locală dreaptă şi o societate egală în şanse. Vom ajunge la primărie prin ecologie. Să ne votaţi înseamnă curaj politic. Gheorghe Donţu este soluţia durabilă!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii