Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2013, la nivelul UE, Leul a avut cele mai bune performanţe faţă de Euro şi Dolarul american

ro

02 May, 2013 19:24 956 Marime text
Atât în luna aprilie, cât şi per ansamblul anului 2013, dintre monedele din Uniunea Europeană, Leul a înregistrat pe pieţele financiare cea mai mare apreciere atât faţă de Euro, cât şi comparativ cu Dolarul american.
Luna trecută, Leul a crescut pe pieţele financiare cu aproximativ 2% în faţa Euro şi cu cca 4,8% comparativ cu Dolarul american. După primele patru luni ale anului curent, Leul s-a apreciat cu aproximativ 2,7% faţă de moneda unică europeană şi cu 2,3% faţă de cea americană. "Confirmarea de către Fitch a ratingului de credit pe termen lung în valută al României la "BBB-", cu perspectivă stabilă, precum şi succesul obligaţiunilor guvernamentale româneşti au contribuit în ultima perioadă la aprecierea monedei naţionale", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

După performanţele bune din primul trimestru, Coroana suedeză s-a depreciat consistent în aprilie în fața Euro (cu cca 2,2%), pe fondul creşterii ratei şomajului în Suedia, contrar aşteptărilor analiştilor. Zlotul polonez şi Coroana cehă au încheiat luna trecută cu variaţii destul de reduse faţă de începutul acesteia comparativ cu moneda unică europeana. Forintul s-a apreciat cu cca 1,3% în aprilie în fața Euro, dar rămâne cu o scădere de cca 2,8% la nivelul primelor patru luni. Zlotul polonez s-a depreciat cu cca 2,1% în perioada ianuarie- aprilie, comparativ cu moneda unică europeană, iar Coroana cehă cu aproximativ 2,7%. Dintre monedele din UE, Lira Sterlină a marcat pe anul în curs cea mai mare scădere faţă de Euro, respectiv de 4,3%.
"Instituțiile de resort au anunţat în această săptămână o serie de date îngrijorătoare privind Zona Euro, aşa încât perspectiva startului recuperării economice către finele anului în curs devine din ce în ce mai puțin realistă; astfel, şomajul a urcat la un nou maxim istoric, iar rata inflaţiei a scăzut încă o dată, indicând o cerere în scădere, cu toate urmările de rigoare asupra producţiei şi serviciilor. Cel mai probabil, Banca Centrală Europeană se va afla în continuare sub presiunea de a acţiona pentru stimularea relansării economice, adiacent oricărei decizii privind dobânda de politică monetară. În prezent, condiţiile macroeconomice care ar putea favoriza o apreciere consistentă a Euro în raport cu Dolarul american sunt reduse. În ceea ce priveşte Leul, moneda naţională se află în aceste zile pe un trend de apreciere, testând pe pieţele financiare pragul de 4,3 lei pentru 1 Euro; în acest an, în luna ianuarie Leul a mai avut o tentativă semnificativă de a cobora sub acest nivel, dar pieţele au respins atunci această mişcare. Din câte se vede până acum, este probabil ca piaţa să reacţioneze la fel şi de această dată", a arătat Silviu Pojar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Info Noble Securities

În 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a făcut primul pas în România, deschizând sucursala locală a firmei de brokeraj Noble Securities.
Getin Noble Bank Group of Companies deține bănci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investiţii, companii de consultanţă financiară şi imobiliară, leasing şi asigurări. La rândul său, Getin Holding deţine bănci, companii de leasing şi asigurări, precum şi alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus şi România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obţinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies şi Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business şi acţionariat majoritar. Acţionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în Ştiinţe Economice.
Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată şi autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzacţiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, acţiuni, indici bursieri şi mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzacţii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzacţii cu o valoare mai mare decât suma alocată. Atunci când se tranzacţionează în marjă, se utilizează efectul de levier, care amplifică atât câştigurile, cât şi pierderile potenţiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzacţii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzacţionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%). Detalii despre contul minim, instrumente şi strategii de tranzacţionare pe www.noblemarkets.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii