Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep înscrierile pentru a 5-a ediție a Școlii lui Andrei, organizată de Petrom

ro

09 Apr, 2013 14:02 825 Marime text
 Școala lui Andrei este o competiție de proiecte care vizează dezvoltarea comunităților din România.
 Competiția se adresează elevilor și profesorilor din aproximativ 800 de școli generale, din zone în care compania derulează activități operaționale.
 Înscrierile au loc în perioada 1 aprilie – 19 mai 2013, pe site-ul
www.taraluiandrei.ro, secțiunea Școala lui Andrei.
 Cele mai bune 10 proiecte vor primi finanțare de 5.000 de Euro pentru implementare și locuri în Tabăra din Țara lui Andrei.
București, 4 aprilie 2013 – Pentru al 5-lea an consecutiv, Petrom organizează competiția Școala lui Andrei, adresată elevilor și cadrelor didactice din aproximativ 800 de școli generale, aflate în comunitățile în care compania derulează activități operaționale. Competiția își propune să dezvolte abilitățile de lucru în echipă, spiritul civic și atitudinea pro-activă a elevilor și să găsească în același timp soluții sustenabile pentru dezvoltarea comunităților din România.
Pentru a se înscrie la Școala lui Andrei, participanții trebuie să își alcătuiască o echipă de minim 20 și maxim 30 de elevi, aparținând aceluiași ciclu de învățământ, și un cadru didactic. Echipele participante trebuie să propună o idee de proiect care vizează dezvoltarea comunității din care fac parte, cu rezultate pe termen lung. Înscrierile se fac în perioada 1 aprilie – 19 mai, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, secțiunea Școala lui Andrei.
În perioada 20 - 31 mai, proiectele vor fi evaluate de un juriu de specialitate și votate de către susținători online. Câștigătorii vor fi anunțați pe 3 iunie, pe site-ul competiției. Premiile sunt în valoare de peste 300.000 euro și constau în: finanțare de 5.000 de euro pentru cele mai bune 10 proiecte, 400 de locuri în Tabăra din Țara lui Andrei, sisteme multimedia pentru școli, tablete multifuncționale și laptop-uri pentru cadrele didactice coordonatoare.
"În Școala lui Andrei privim de la an la an cum ideile elevilor sunt conturate în proiecte cu impact pozitiv asupra comunității lor. Și pentru că adesea ideile mari vin de la cei mici, este de datoria noastră să îi ghidăm pe copii să-și canalizeze energia și resursele pentru dezvoltarea lor profesională, pentru implicarea în comunitatea din care fac parte." a declarat Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare Petrom.
"Şcoala lui Andrei" este un proiect desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și face parte din platforma Ţara lui Andrei, un program de responsabilitate socială care încurajează interacţiunea, comunicarea, și spiritul antreprenorial al tuturor celor care doresc sa schimbe lumea în care trăiesc.
Începând din 2009, peste 25.000 de elevi și 1.700 de profesori au învățat despre implicarea civică în Școala lui Andrei. Împreună, ei au găsit peste 900 de soluții pentru problemele comunității lor.

Despre Țara lui Andrei
Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii