Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:23 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare pe piaţa soluţiilor de monitorizare prin GPS SAS Grup introduce afişarea numerelor de străzi pe hărţile digitale din aplicaţie

ro

28 Nov, 2012 17:16 1126 Marime text

Bucureşti, 27 octombrie 2012- SAS Grup, liderul pieţei sistemelor de supraveghere a flotelor auto prin GPS, a introdus pe hărţile digitale din aplicaţia sa de monitorizare numerele de case ale străzilor din peste 1000 delocalităţi din România, precum şi a bornelor de kilometraj de pe autostrăzi, drumuri europene şi naţionale.

Am colaborat cu o firmă de cartografiere, care, timp de 1 an de zile, a proiectat şi desenat harta României la nivel de stradă, în funcţie de cerinţele de design ale SAS Grup; după ce hărţile au fost realizate în forma digitală la 18 nivele standard de scară de hartă, timp de încă 6 luni, echipa de ingineri de software a dezvoltat programul prin care se recreează imaginile la diferite nivele de scară de hartă şi se desenează numerele de case şi bornele de kilometraj - vizibile de la un anumit nivel de detaliu în sus. Este un ajutor foarte mare pentru clienţii noştri, mai ales în ceea ce priveşte routarea (alegerea şi optimizarea traseelor)", a arătat Adrian Dinu, director general SAS Grup.

Numerele de case şi bornele de kilometraj de la autostrăzi, drumuri europene şi naţionale sunt afişate în aplicaţia SAS Fleet Pro doar pentru România, însă aplicaţia „le citeşte" („le înţelege") pentru toată Europa. Afişarea numerelor de case şi, respectiv, citirea acestora (adică înţelegerea lor de către soft-ul de hărţi) sunt două lucruri diferite, care au la în spate baze de date diferite. De exemplu, navigatoarele de pe autoturisme, în general <<citesc/înţeleg>> numărul de casă la care se doreşte să se ajungă, dar nu îl şi afişează pe harta prezentată, întrucât nivelul de scară de hartă și dimensiunea monitorului nu permit acest lucru.

Pentru ca hărţile să fie <<recreate>> rapid de la nivelul de scară de hartă (zoom) al unei regiuni sau localităţi până la cel al numerelor de case pentru cele aproape 20.000 de vehicule pe care le avem acum în monitorizare, este nevoie de servere extrem de puternice, altfel aplicaţia ar merge foarte încet sau chiar s-ar bloca; dincolo de a afişa pe hărţile digitale poziţiile maşinilor, utilizatorii aplicației SAS Fleet Pro solicită constant rapoartele care se pot genera privind parcursul maşinilor, consumul de combustibil, kilometri în interes personal al şoferilor, opririle etc", a precizat Adrian Dinu.

SAS Grup a înregistrat designul hărţilor sale la ORDA (Oficiul Român al Drepturilor de Autor); designul unei hărţi include detaliile de scriere a textelor şi numerelor de case, astfel încât acestea să nu se suprapună la diferite scări de hartă, elementele de reper precizate pe hartă etc.

*****

Despre S.A.S Grup

Compania S.A.S GRUP, constituită în 2002, are ca obiect de activitate productia, dezvoltarea şi implementarea sistemelor integrate de supraveghere şi urmărire autovehicule prin satelit, atat hardware cat si software, fiind unicul producator integrat de solutii GPS din Romania. În urmă cu 10 ani, S.A.S GRUP a introdus pe piaţa românescă sistemul profesional de urmărire şi supraveghere din satelit a flotelor auto prin intermediul unei soluţii AVL- Automatic Vehicle Location (în România soluţia AVL este mai cunoscutǎ sub numele de "sistem GPS").

Compania S.A.S GRUP este lider pe piaţa sistemelor profesionale de localizare vehicule prin AVL. Peste 1.000 de companii utilizează tehnologia AVL (sistem GPS) - de la S.A.S Grup, fiind active peste 18.000 de unităţi GPS instalate pe vehicule.

Datele furnizate de echipamentele GPS sunt transferate cu ajutorul soluţiilor de transfer de date Orange, cu tehnologie de ultimă oră, performanţe remarcabile şi largă acoperire.

S.A.S Grup a dezvoltat in 2011 un sistem integrat de routare şi raportare a abaterilor faţă de traseele planificate/ precalculate ale unei flote auto. Sistemul de routare permite automatizarea distribuţiei sau livrărilor, precum şi stabilirea rutelor de parcurs optime de către vehiculele din flota auto; ulterior, soluţia S.A.S GRUP evidenţiază în timp real abaterile faţă de rutele programate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii