Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marţi în Fabrica Veil of Maya la Bucharest Metal Nights

ro

04 Jul, 2013 14:04 1196 Marime text
Atenţiune! În data de marţi (9 iulie), cei care au prin portofel metal, circa 15-25 de lei, sunt aşteptaţi în clubul Fabrica (str. 11 iunie, nr 50) pentru un adevărat tur de forţă hard rock: metalcore, hardcore, posthardcore, deathcore şi alte genuri muzicale terminate în “core”.
 
Marţi, în Club Fabrica, va fi ceea ce se cheamă “Bucharest Metal Nights”, ediţia cu numărul 11. Vedetele serii vor fi americanii de la Veil of Maya, o premieră absolută pentru România, una din trupele etalon ale scenei deathcore/ death metal contemporane, pionieri ai subgenului djent metal. Alături de Veil of Maya vor mai urca pe scenă marţi seară trei trupe româneşti din domeniul deathcore şi post-hardcore: Negative Core Project, Deadeye Dick şi Breathlast.

Evenimentul de marţi este organizat de Mighty Owl Productions în colaborare cu Fabrica Urban Resort.

Data şi ora: marţi (9 iulie)
Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50)
Main band: Veil of Maya (US)
Invitaţi: Negative Core Project, Deadeye Dick şi Breathlast
Preţ: 25 RON (iabilet.ro, metalhead.ro) şi 40 RON în ziua concertului
Facebook: evenimentul “Bucharest Metal Nights

----------------------------------------------------------

Veil of Maya
 
O premieră absolută pentru România, Veil Of Maya este una din trupele etalon ale scenei deathcore/death metal contemporane, consideraţi pionieri ai subgenului djent. Este pentru prima dată când România are parte de o formaţie prezentă în catalogul Sumerian Records, probabil cel mai important label al genului amintit mai sus.
 
Veil Of Maya a luat naştere în 2004 şi a lansat până în prezent patru albume, cel din urmă fiind compus împreună cu Misha 'Bulb' Mansoor, chitaristul formatiei Periphery.
 
Grupul american a căpătat rapid notorietate în scena metal prin abordarea nonconvenţională a structurilor muzicale, a ritmurilor poliritmice, tehnică desăvârşită, transformând acest nume într-unul din liderii scenei contemporane.
 
Veil Of Maya a străbătut întreaga lume alături de nume de top precum Suicide Silence, Lamb Of God, Parkway Drive, Machine Head, The Faceless sau Born Of Osiris.
 
Numele “Veil Of Maya” este inspirat din piesa cu acelasi nume semnat de Cynic.
 
Negative Core Project
 
Filip "Flip" Brunet -vocals
Gabriel "Gabi" Dima - drums
Tudor " Bulan" Scanteie- guitar
Mihai DINCA - guitar
Alex Nichiforof - bass
 
Genul abordat: groove / deathcore
Trupă înfiinţată în Bucureşti, NCP s-a numit iniţial Tarantula şi a abordat diferite genuri, de laold school trash la groove-death metal. Primul album “Spread the Disease” a apărut în 2012 (Free listen pe SoundCloud).

Deadeye Dick
 
Genul abordat: progressive / death core
Exponent al scenei core, muzica Deadeye Dick este în realitate o îmbinare de sonorităţi ce pornesc de la deathcore şi ajung până la idei progresive şi structuri complexe death metal. Formaţia are şi ea la activ un disc full-length, promovat prin apariţii în toată ţara. 2013 este însă anul în care Deadeye Dick revine în fortă pe scena din România.

Breathelast
 
Genul abordat: metalcore / post-hardcore
Una din cele mai active formaţii ale noului val, Breathelast pare o forţă de neoprit când vine vorba de concerte şi studio. Aflaţi în preajma lansării unui nou material, Breathelast au reuşit să susţină un turneu naţional de proporţii care dovedeşte valoarea acestui nume pe scena metal din Romania.
 
----------------------------------------------------------

Resurse online:

Veil Of Maya - "Unbreakable" (Official Music Video)
Negative Core Project - Psalm of Mockery
Deadeye Dick - Amnesty (HD)
Breathlast - Enemy (Official Video)
 
 
București, 4 iulie 2013
anca romanescu | punk pr | 0732 144 570 | 0745 10 20 24 | anca@punkpr.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii