Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:25 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Respectă-ţi medicul! Condiţia medicului în România"

ro

13 Sep, 2012 22:25 1069 Marime text

Timișoara, 13.09.2012

Colegiul Medicilor din România organizează astăzi, 13 septembrie 2012, la Timişoara a doua dezbatere regională cu tema "Respectă-ţi medicul! Condiţia medicului în România", proiectul fiind susținut de Banca Transilvania, Divizia pentru Medici.

Colegiul Medicilor din România a luat decizia ca pe principiul apropierii de membrii săi, ședințele organismelor de conducere să se desfășoare, prin rotație, în diferite orașe ale țării. Ședința Biroului Executiv și al Consiliului Național a fost planificată a se desfășura în Timișoara pe 13 septembrie 2012 ca un semn de respect față de forța centrului universitar din Timișoara, dar și pentru a onora efortul organizatorilor Congresului Național al Medicilor de Familie, ediția a VII-a, dovadă a preocupărilor constant a medicilor de familie de a se perfecționa pentru a asigura siguranța pacienților.

Cu această ocazie Colegiul Medicilor din România organizează și a II-a dezbatere regională "Respectă-ţi medicul! Condiţia medicului în România". Acest proiect este strâns legat de Declarația Adunării Generale a CMR din martie 2012, declarație care prezintă câteva revendicări legitime și nenegociabile ale corpului medical din România.

Scopul acestor dezbateri este de a testa reacțiile corpului medical, al autorităților, dar și a pacienților cu privire la acțiunile ce vor fi declanșate în condițiile în care guvernanții nu se vor apleca asupra acestor condiții minime necesare pentru realizarea actului medical.

Nu mai acceptăm politica "Noi vă vorbim frumos, dar nu vă rezolvăm nimic"

Colegiul Medicilor din România așteaptă în cursul acestei luni un plan concret de aplicare a revendicărilor Adunării Generale CMR.

"Societatea română trebuie să înțeleagă că relația medic - pacient nu se poate construe decât într-un climat de respect și încredere. Orice conflict între medic și pacient este, în primul rând, în detrimentul pacientului, dar în aceeași măsură afectează și medicul. Decidenții trebuie să înțeleagă că au obligația de a asigura independența profesională a medicilor și să le acorde respect pentru eforturile pe care le fac pentru a menține în viață cu mari eforturi un sistem de sănătate subfinanțat și dezorganizat. Guvernului actual îi atragem atenția că politica: Noi vorbim frumos dar nu le rezolvăm nimic nu este benefică și, în același timp, nu poate înșela un corp medical care are un grad de maturitate social. În acest an trebuie să crească veniturile medicilor rezidenți întrucât ei chiar nu pot supraviețui cu actualele venituri. În decursul unui an, venitul unui medic resident trebuie să ajungă de trei ori venitul mediu pe economie. Insistăm pentru acest lucru pentru că ne gândim la viitorul sistemului. Dacă nu facem ceva pentru ei, vor pleca în masă în străinătate.

Dacă până la 1 octombrie 2012 nu avem un plan coerent de aplicare a acestor revendicări, vom trece la măsuri concrete - demisia în bloc a corpului medical. ", a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii